A.M.V. (Arda) Gerkens

foto A.M.V. (Arda) Gerkens
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: SP / Nynke Vissia
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Arda Gerkens (1965) is sinds 14 mei 2013 Eerste Kamerlid voor de SP i. In de periode 2002-2010 was zij Tweede Kamerlid. Zij was onder meer woordvoerster verkeer, justitie en cultuur (popmuziek) en ICT. In 2008-2010 was zij tweede ondervoorzitter van de Tweede Kamer. Mevrouw Gerkens was eerder onder meer lerares, jongerenwerkster en hoofd personeelzaken bij Milieudefensie. Sinds 2015 is zij directeur van Meldpunt kinderporno op internet. Mevrouw Gerkens is voorzitter van de commissie voor Economische Zaken en Klimaat/Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit i en sinds 2021 eerste ondervoorzitter (in 2019-2021 tweede). In de Kamer houdt zij zich bezig met volksgezondheid en welzijn, economische zaken en klimaat en Koninkrijksrelaties.

SP
in de periode 2002-heden: lid Tweede Kamer, lid Eerste Kamer

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.