Drs. J.J.M. (Jean) Penders

foto Drs. J.J.M. (Jean) Penders
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Europees Parlement
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Zeer goed ingevoerd Europarlementariër met stevige dossierkennis en scherp inzicht in Europese politieke verhoudingen. Was vijftien jaar lid van het Europees Parlement. Om zijn menselijke en politieke kwaliteiten breed gewaardeerd bij collega's uit andere landen. Van 1987 tot 1994 leider van de CDA-delegatie in de EVP-fractie en in die functie in 1989 voor het CDA lijsttrekker bij de Europese verkiezingen. Historicus gevormd in Nijmegen (Canisius College, Katholieke Universiteit). Een groot deel van zijn leven rond en in de politiek hield hij zich bezig met internationale veiligheid en vredesvraagstukken. Was ambtelijk secretaris van de KVP-fractie in de Tweede Kamer en lid van de staf van de WRR.

CDA
in de periode 1979-1994: lid Europees Parlement

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.