S.C. (Steef) Weijers

foto S.C. (Steef) Weijers
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotobureau Stokvis
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Sociaal bewogen, uit de katholieke vakbeweging afkomstig, altijd goedlachs Tweede Kamerlid voor de KVP en het CDA. Strijdbaar bewaker van het sociaal gezicht van zijn partij. Was woordvoeder sociale zaken, ambtenarenzaken en volksgezondheid. Bleef tijdens zijn lidmaatschap van de Kamer actief in zijn eigen regio (Twente) en zette zich in voor woonwagenbewoners. Was ondervoorzitter van de parlementaire enquêtecommissie bouwsubsidies i. Weigerde in 1982 het staatssecretariaat op Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Na zijn Kamerlidmaatschap werd hij voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Ziekenfondsen en was hij actief in organisaties van ouderen.

KVP, CDA
in de periode 1970-1989: lid Tweede Kamer

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.