Uitnodiging voor de Dag van de Publieke Dienstverlening op 5 juni 2024 - Structuur van de uitvoering werk en inkomen (SUWI)

Deze brief is onder nr. ? toegevoegd aan dossier 26448 - Structuur van de uitvoering werk en inkomen (SUWI).

1.

Kerngegevens

Officiële titel Uitnodiging voor de Dag van de Publieke Dienstverlening op 5 juni 2024
Document­datum 21-12-2023
Publicatie­datum 21-12-2023
Kenmerk 26448, nr. ?
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Aan de commissievoorzitters

Plaats en datum: Den Haag, 21 december 2023 Betreft: Dag van de Publieke Dienstverlening

Geachte commissievoorzitters,

Op woensdag 5 juni 2024 zal het kabinet voor de derde keer de jaarlijkse Dag van de Publieke Dienstverlening organiseren. Ik beveel u van harte aan om deze bijzondere dag alvast in uw agenda vrij te houden. Tevens verzoek ik u om:

  • • 
    deze briefte agenderen voor de procedurevergadering van uw commissie;
  • • 
    leden van uw commissie uit te nodigen zich aan te melden voor de voorbereidingsgroep (zie hieronder een toelichting op de taak en de wijze van aanmelding);
  • • 
    op 5 juni geen commissie-activiteiten te plannen. Inhoud van de Dag van de Publieke Dienstverlening

Op deze dag wordt invulling gegeven aan de ontmoeting tussen beleid, uitvoering, burgers en politiek. U krijgt de mogelijkheid om informeel van gedachten te wisselen over de vraag hoe het staat met de uitvoering en dienstverlening en wat daarin kan verbeteren. Er zullen deelsessies zijn op veel verschillende terreinen. De dag vloeit voort uit de motie van de leden Tielen en Ceder1, die met algemene stemmen is aangenomen. Contact tussen de Tweede Kamer en betrokkenen bij de uitvoering was ook een rode draad in het advies van de Tijdelijke commissie Uitvoeringsorganisaties.2

Om de leden in staat te stellen de Dag van de Publieke Dienstverlening bij te wonen wordt u ook dit jaar verzocht om op 5 juni 2024 geen commissieactiviteiten te plannen (uiteraard met uitzondering van activiteiten in de plenaire zaal). Dit verzoek zal u ook via de Kamervoorzitter worden gedaan.

Taak van de voorbereidingsgroep

De voorbereidingsgroep heeft tot taak om te zorgen voor een goede aansluiting van de dag op de wensen van de Kamer. Dit kan door wensen voor de invulling te inventariseren en deze door te geven aan de organisatie, door leden enthousiast te maken voor deelname, en door te stimuleren dat de opbrengsten van de dag goed worden benut. Ik denk aan een tijdsbeslag van circa vier overleggen (in een periode van een jaar) met bijbehorende voorbereiding. De groep wordt ondersteund door twee medewerkers (Frank Mittendorff en Jochem van der Waals).

De organisatie van de dag zelf is in handen van het kabinet, met een coördinerende rol van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Dit wijkt enigszins af van de

Kamerstuk 26 448. nr. 657.

2 Tijdelijke commissie Uitvoeringsorganisaties, 25 januari 2021, Eindrapport Xfem tussen balie en beleid'.

datum 21 december 2023

betreft Dag van de Publieke Dienstverlening 2024

editie van vorig jaar, toen de Tweede Kamer zelf ook activiteiten organiseerde. Ik ben het afgelopen jaar voorzitter geweest van de voorbereidingsgroep (toen stuurgroep geheten)3 en ben bereid om deze taak weer op mij te nemen. Als u wilt deelnemen aan de groep kunt u zich aanmelden via daavandepubliekedienstverlening@tweedekamer.nl.

Suggesties voor onderwerpen en organisaties

Ik zou het op prijs stellen als u suggesties voor onderwerpen (bijvoorbeeld knelpunten of dilemma's op een specifiek terrein) uiterlijk donderdag 29 februari 2024 aan mij wilt doorgeven. Ook dat kan via bovengenoemd emailadres. U kunt bij de onderwerpen ook uitvoeringsorganisaties noemen die u wilt spreken, maar dat hoeft niet. De voorbereidingsgroep zal de suggesties meenemen in het overleg met het ministerie van SZW.

Overige ontwikkelingen

Inmiddels is, op verzoek van de Kamer, een eerste editie van de Staat van de Uitvoering verschenen, en een kabinetsreactie hierop. Veel uitvoeringsorganisaties hebben bovendien een zgn. Stand van de Uitvoering opgesteld. Deze publicaties geven mogelijk stof voor het gesprek tijdens de Dag van de Publieke Dienstverlening. Uiteraard kunt u ook eerder al het gesprek aangaan met betrokkenen in de uitvoering bij uw (commissie-)activiteiten. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard met mij contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

Don Ceder

3 De stuurgroep bestond in 2023 uit de leden Ceder (CU, voorzitter), Strolenberg (WD), Dekker-Abdulaziz (D66), Slootweg (CDA) en Den Haan (Fractie Den Haan).

Deze notitie is uitsluitend bestemd voor intern gebruik door de leden.

2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.