Bovenste Beste Leden, Stemmers, Bovenste Beste Boeren en Burgers!

Met dank overgenomen van BoerBurgerBeweging (BBB) i, Tweede Kamerfractie BoerBurgerBeweging (BBB) i, gepubliceerd op dinsdag 21 maart 2023.

Gepubliceerd op: 21-03-2023

Wat hebben jullie en wat hebben wij veroorzaakt in Nederland? Wij als Bestuur zijn nog maar nauwelijks bekomen van de verpletterende verkiezingsuitslag.

Wij zijn diep onder de indruk. Onder de indruk van waartoe de gewone BoerBurger in staat is, wat voor een impact deze gewone BoerBurger heeft, onder de indruk van de Beweging die wij met zijn allen in gang gezet hebben! Wat een uitslag! Verpletterend.

Er is een leven van voor 15 maart 2023: niet gehoord of gekend worden door de eigen overheid, dezelfde overheid die keuzes maakt die niet gedragen worden, een afstandelijke overheid waardoor het volk zich alleen voelt, wanhopig voelt, niet gehoord voelt.

En dan ons leven van na 15 maart 2023: er is hoop, vertrouwen dat door de stem van het platteland dezelfde overheid veranderen moet, moet luisteren en dan pas kan besluiten, het moet anders, het kan anders.

Wij realiseren ons dat er een grote verantwoordelijkheid rust op de gekozen BBB-volksvertegenwoordigers in de Provincies en Waterschappen en later in de Eerste Kamer. Het Bestuur heeft een groot vertrouwen in deze kandidaten, in hun teams: iedereen heeft keihard gewerkt in de aanloop naar deze verkiezingen. Vrijwilligers die hebben geflyerd, héél veel leden die vlaggen en spandoeken kochten en deze plaatsten, iedereen die op eigen wijze een steentje bijdroeg.

Onze oprechte felicitaties aan alle gekozen kandidaten! Maar zonder team geen kandidaten, dus dezelfde oprechte felicitaties aan alle 12 Provinciale Staten en 21 Waterschapsteams.

Niet als laatste willen wij ook de goede samenwerking binnen BBB in de afgelopen jaren benoemen: met zijn allen, en dan ook echt met zijn allen hebben we met het BBB-gevoel dit overweldigende resultaat bereikt!

We waren er allemaal bij toen er woensdag 15 maart 2023 geschiedenis geschreven werd; en dat schept vertrouwen in de toekomst!

BBB Bestuur

Erik Stegink, Wim Jaspers, Jan Brok, Annemieke Tromp, Ad Baltus, Elly van Wijk

Nederland kleurt BBB! Bron: ANP

Deel dit artikel