Brief regering; Advies Raad van State en vervolgstappen amendement artikel 2.1 Wet dieren - Wijziging van de Wet dieren in verband met actualisering van de diergezondheidsregels en enkele technische aanpassingen

Deze brief is onder nr. 6 toegevoegd aan wetsvoorstel 35746 - Wijziging van de Wet dieren in verband met actualisering van de diergezondheidsregels en enkele technische aanpassingen i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Wet dieren in verband met actualisering van de diergezondheidsregels en enkele technische aanpassingen; Brief regering; Advies Raad van State en vervolgstappen amendement artikel 2.1 Wet dieren
Document­datum 06-02-2023
Publicatie­datum 06-02-2023
Nummer KST357466
Kenmerk 35746, nr. 6
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2022-

2023

35 746

Wijziging van de Wet dieren in verband met actualisering van de diergezondheidsregels en enkele technische aanpassingen

Nr. 6

BRIEF VAN DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 6 februari 2023

Hierbij informeer ik de Tweede Kamer dat op 1 februari jl. de Afdeling advisering van de Raad van State advies heeft vastgesteld op de nota van wijziging voor de Wijziging van de Wet dieren in verband met actualisering van de diergezondheidsregels en enkele technische aanpassingen (Kamerstuk 35 746). De nota van wijziging betreft een voorstel om hetgeen met het amendement-Vestering (Kamerstuk 35 398, nr. 23) wordt beoogd op een andere wijze vorm te geven in het stelsel van de Wet dieren, gericht op de uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid er van. Dit voorstel heb ik aangekondigd in de brief van 4 november 2022 (Kamerstuk 28 286, nr. 1265) en gaat uit van dezelfde doelstelling van het amendement, die ik onderschrijf.

De Afdeling advisering van de Raad van State heeft een aantal opmerkingen bij de nota van wijziging en adviseert daarmee rekening te houden voordat deze bij de Tweede Kamer wordt ingediend. De opmerkingen gaan over a) het nog niet in werking treden van het amendement-Vestering, b) de keuze voor een nota van wijziging in plaats van een wetsvoorstel en c) het bereiken van het doel van het amendement.

Met die opmerkingen houd ik rekening. Momenteel werk ik aan de reactie op het advies in de vorm van een nader rapport en die verwerk ik in de nota van wijziging. Ik verwacht op korte termijn het voorstel bij de Tweede Kamer in te kunnen dienen. Gelijktijdig zal ik, zoals in de hiervoor aangehaalde brief ook is aangekondigd, de inwerkingtreding van het amendement Vestering per 1 januari 2024 in gang zetten.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

  • P. 
    Adema

kst-35746-6 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2023

Tweede Kamer, vergaderjaar 2022-2023, 35 746, nr. 6


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.