Motie BBB zorgt voor beperking overlast AZC Budel

Met dank overgenomen van BoerBurgerBeweging (BBB) i, Tweede Kamerfractie BoerBurgerBeweging (BBB) i, gepubliceerd op vrijdag 25 november 2022.

De Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid geeft gehoor aan de aangenomen motie Van der Plas en neemt maatregelen om de overlast rondom het AZC in Budel zo snel mogelijk te verhelpen.

De staatssecretaris laat door middel van een brief weten gehoor te hebben gegeven aan de motie. Daarin vroeg BBB om in samenspraak met de burgers, het azc in Budel en de Gemeente Cranendonck tot een pakket aan maatregelen te komen om de overlast zo snel mogelijk te verhelpen. De minister schrijft het volgende:

Op 14 september jl. heb ik opnieuw een bezoek gebracht aan de gemeente Cranendonck waarbij ik in gesprek ben gegaan met bestuur en inwoners. Primair is mij er alles aan gelegen om de rust op en rond het azc Budel te herstellen. De veiligheid van de bewoners van het azc, COA-medewerkers en de inwoners van de gemeente Cranendonck moet altijd voorop staan. Om de leefbaarheid en veiligheid op het azc en het stationsgebied te versterken, is door het ministerie geld beschikbaar gesteld. De maatregelen, waaronder een tourniquet op azc Budel, plaatsing van een permanent camerasysteem en inzet boa’s voor het stationsgebied, worden nu uitgewerkt.’

Ik blijf in gesprek met gemeentebestuur om te horen wat zij nodig hebben om de overlast gericht aan te pakken. Hiermee kom ik tegemoet aan de motie van het lid Van der Plas (BBB) om in samenspraak met burgers, het azc Budel en de gemeente Cranendonck tot een pakket aan maatregelen komen om de overlast zo snel mogelijk te verhelpen.

BBB is blij dat de staatssecretaris uitvoering heeft gegeven aan de motie om de overlast zo snel mogelijk te verhelpen en hoopt dat de rust gauw terugkeert.

Deel dit artikel