Wervingsperiode afgerond, start kandidatenselectie PS23

Met dank overgenomen van Volt Nederland (Volt) i, gepubliceerd op donderdag 29 september 2022.

Afgelopen weekend is de wervingsperiode van de Provinciale Statenverkiezingen 2023 afgerond. We zijn blij met alle aanmeldingen en de selectie kan van start! Medio december weten we definitief in welke provincies Volt zal deelnemen. Dan stemmen de provinciale afdelingen op de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma.

Flevoland, Friesland en Zeeland hebben besloten om zich eerst te richten op verdere versteviging van de afdeling. “Wij hebben de afgelopen periode hard gewerkt en hiermee een goed fundament gelegd voor de toekomst. De actieve leden komen als sterk team uit dit proces. Onze focus zal de komende tijd uitgaan naar het structureel opbouwen van een grotere Volt-gemeenschap in Flevoland en het regelmatig organiseren van live-events,” aldus Silvia Anthonj uit Flevoland.

Gary Jankowski van Volt Zeeland vertelt dat de verkiezingen voor Zeeland iets te snel komen: “Wel gaan we de andere provincies helpen waar we kunnen en ons inzetten om Volt in Zeeland te laten groeien in kwantiteit en kwaliteit.’

Ook Volt Friesland gaat zich de komende periode focussen op het vergroten van hun ledenaantal en de versterking van de beweging.

Emmy Mol, interim-co-voorzitter Volt, is trots op alle teams. “Het is fijn om te zien dat we er goed voorstaan, en het geeft vertrouwen dat deze drie afdelingen de bewuste keuze maken om te focussen op het versterken van de beweging. We hebben zin in de verkiezingen!”

.wm-blog-banner { height: 70vh !important; }