Besluit 2021/1837 - Standpunt EU in het Gemengd Comité dat is ingesteld bij het Akkoord inzake de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de EU en Euratom, over de wijziging van het besluit tot vaststelling van een lijst van 25 personen die bereid en in staat zijn om als leden van een uit hoofde van dat akkoord ingesteld arbitragepanel op te treden

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 20 oktober 2021 gepubliceerd en is op 15 oktober 2021 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Besluit (EU) 2021/1837 van de Raad van 15 oktober 2021 betreffende het standpunt dat namens de Unie moet worden ingenomen in het Gemengd Comité dat is ingesteld bij het Akkoord inzake de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland uit de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie, over de wijziging van het besluit tot vaststelling van een lijst van 25 personen die bereid en in staat zijn om als leden van een uit hoofde van dat akkoord ingesteld arbitragepanel op te treden

officiële Engelstalige titel

Council Decision (EU) 2021/1837 of 15 October 2021 on the position to be taken on behalf of the European Union within the Joint Committee established by the Agreement on the withdrawal of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland from the European Union and the European Atomic Energy Community as regards the amendment of the decision establishing a list of 25 persons who are willing and able to serve as members of an arbitration panel under the Agreement
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2021/1837
Regdoc-nummer ST(2021)12372
Origineel voorstel COM(2021)594 NLEN
Celex-nummer i 32021D1837

3.

Key dates

Document 15-10-2021; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 20-10-2021; PB L 372 p. 20-23
Inwerkingtreding 15-10-2021; in werking datum document zie art 3
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

20.10.2021   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 372/20

 

BESLUIT (EU) 2021/1837 VAN DE RAAD

van 15 oktober 2021

betreffende het standpunt dat namens de Unie moet worden ingenomen in het Gemengd Comité dat is ingesteld bij het Akkoord inzake de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland uit de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie, over de wijziging van het besluit tot vaststelling van een lijst van 25 personen die bereid en in staat zijn om als leden van een uit hoofde van dat akkoord ingesteld arbitragepanel op te treden

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de Europese Unie, en met name artikel 50, lid 2,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 218, lid 9,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Het Akkoord inzake de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland uit de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie (“het terugtrekkingsakkoord”) is gesloten bij Besluit (EU) 2020/135 van de Raad (1) en is op 1 februari 2020 in werking getreden.

 

(2)

Op grond van artikel 171, lid 1, van het terugtrekkingsakkoord heeft het Gemengd Comité aan het eind van de in het terugtrekkingsakkoord vastgestelde overgangsperiode een lijst van 25 personen vastgesteld die bereid en in staat zijn om als leden van een arbitragepanel op te treden. Het Gemengd Comité dient te waarborgen dat de lijst te allen tijde aan de vereisten voldoet.

 

(3)

Op grond van artikel 171, lid 2, van het terugtrekkingsakkoord mag de lijst geen leden, ambtenaren of andere personeelsleden omvatten van de instellingen van de Unie, van de overheid van een lidstaat, of van de overheid van het Verenigd Koninkrijk.

 

(4)

Een van de personen op de lijst die door de Unie zijn voorgesteld, is benoemd als advocaat-generaal bij het Hof van Justitie en voldoet daardoor niet langer aan de vereisten om arbiter te zijn uit hoofde van het terugtrekkingsakkoord.

 

(5)

Het is daarom noodzakelijk om die persoon te vervangen door een kandidaat van de reservelijst van kandidaten die bereid en in staat zijn om als leden voor de Unie van een uit hoofde van het terugtrekkingsakkoord ingesteld arbitragepanel op te treden, zoals opgenomen in bijlage II bij Besluit (EU) 2020/2232 van de Raad (2).

 

(6)

Het is passend het standpunt te bepalen dat namens de Unie moet worden ingenomen in het Gemengd Comité,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

Het namens de Unie in te nemen standpunt in het Gemengd Comité dat is ingesteld bij artikel 164, lid 1, van het terugtrekkingsakkoord, over de wijziging van het besluit tot vaststelling van de lijst van 25 personen die bereid en in staat zijn om als leden van een uit hoofde van het terugtrekkingsakkoord ingesteld arbitragepanel op te treden, is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

Het besluit van het Gemengd Comité wordt bekendgemaakt in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking op de datum waarop het wordt vastgesteld.

Gedaan te Luxemburg, 15 oktober 2021.

Voor de Raad

De voorzitter

  • J. 
    CIGLER KRALJ
 

  • (1) 
    Besluit (EU) 2020/135 van de Raad van 30 januari 2020 betreffende de sluiting van het Akkoord inzake de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland uit de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie (PB L 29 van 31.1.2020, blz. 1).
  • (2) 
    Besluit (EU) 2020/2232 van de Raad van 22 december 2020 betreffende het standpunt dat namens de Europese Unie moet worden ingenomen in het Gemengd Comité dat is ingesteld bij het Akkoord inzake de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland...

Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.