Brief commissie aan bewindspersoon: Verzoek om geen onomkeerbare stappen te zetten m.b.t. onderhandelingen EU-voorstel duurzaam gebruik gewasbeschermingsmiddelen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verzoek om geen onomkeerbare stappen te zetten m.b.t. onderhandelingen EU-voorstel duurzaam gebruik gewasbeschermingsmiddelen
Document­datum 06-07-2022
Publicatie­datum 06-07-2022
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

I

Tweede Kamer

DER STATEN-GENERAAL

Commissie LNV

Aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Plaats en datum Betreft:

Den Haag, 6 juli 2022

Verzoek om geen onomkeerbare stappen te zetten in de onderhandelingen over het EU-voorstel: Verordening duurzaam gebruik gewasbeschermingsmiddelen (COM (2022) 305 i)

2022Z12925/2022D29548

Ons kenmerk:

Geachte heer Staghouwer,

Namens de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit verzoek ik u om geen onomkeerbare stappen in de onderhandelingen te zetten ten aanzien van het EU-voorstel over de Verordening duurzaam gebruik gewasbeschermingsmiddelen (COM (2022) 305 i) voordat het na het zomerreces te plannen commissiedebat hierover plaats heeft gevonden.

Daarnaast verzoek ik u om zo lang de onderhandelingen over dit EU-voorstel in Brussel lopen iedere 4 a 6 weken reguliere updates omtrent de stand van zaken, het krachtenveld en het verloop van de onderhandelingen aan de Kamer te sturen (buiten de geannoteerde agenda's en de verslagen van de Raden om).

Hoogachtend,

de griffier van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

R.P. Jansma

Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

  • T. 
    070-3182211

 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.