Voorstel Koerhuis (VVD) en Goudzwaard (JA21) commissiedebat over problemen Schiphol en tweede gesprek Benschop

1.

Kerngegevens

Officiële titel Voorstel Koerhuis (VVD) en Goudzwaard (JA21) commissiedebat over problemen Schiphol en tweede gesprek Benschop
Document­datum 17-06-2022
Publicatie­datum 17-06-2022
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Geachte (plv.) leden van de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat,

De leden Koerhuis (VVD) en Goudzwaard (JA21) stellen voor om volgende week een commissiedebat over de problemen op Schiphol in te plannen n.a.v. de persconferentie van de heer Benschop waarin hij heeft aangekondigd toch een deel van de vakantievluchten te schrappen. Daarnaast stellen deze leden voor om de heer Benschop uit te nodigen voor een tweede gesprek, voorafgaand aan dit commissiedebat. Onder voorbehoud van beschikbaarheid van de minister en de heer Benschop zouden het commissiedebat en het gesprek komende dinsdag- of donderdagavond kunnen plaatsvinden.

U wordt verzocht om uiterlijk a.s. maandag 20 juni, om 11.00 uur (gelieve met een 'Allen beantwoorden' op dit e-mailbericht) aan te geven of u akkoord gaat met het voorstel.

Spoedig na de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst.* Met vriendelijke groet,

Benjamin Koerselman

Adjunct-griffier vaste commissie Infrastructuur en Waterstaat Griffier Contactgroep Duitsland Tweede Kamer der Staten-Generaal

*Toelichting:

De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:

  • 2. 
    Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.

 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.