PINK! en het PJO-parlement

Met dank overgenomen van PINK! i, gepubliceerd op woensdag 27 april 2022.

Bij dezen willen we jullie laten weten dat we hebben besloten dat PINK! dit jaar niet deelneemt aan het Politieke Jongeren Organisatie Parlement (PJOP). Het was geen makkelijk besluit. Hieronder lichten we toe waarom we dit toch hebben besloten.

Dat we niet mee doen, heeft te maken met de deelname van en ontwikkelingen rondom JFVD (jongeren van FVD). Twee factoren speelden in het bijzonder een rol: de veiligheid van onze leden, dus jullie, en het fascisme bij de JFVD.

Tijdens de laatste editie van het PJOP in 2020 is door meerdere deelnemers melding gemaakt van discriminerend gedrag door de leden van de JFVD. Dit vond tijdens de voorbereiding van het debat plaats, maar ook tijdens het debat zelf. Hieraan zijn toentertijd geen consequenties verbonden.

Deze meldingen hebben in ons bestuur geleid tot het plaatsen van vraagtekens bij de deelname van JFVD. Met name twijfelden we over de vraag of we de veiligheid van onze leden tijdens het PJOP kunnen garanderen. Om het gevoel van veiligheid te waarborgen, werd daarom een gedragscode opgesteld. Op grond hiervan kon in geval van overtreding sancties worden opgelegd aan de betreffende partij(en) en/of deelnemers.

Uiteindelijk hebben we besloten dat dit niet voldoende was. Zelfs met de gedragscode, is de deelname van PINK! aan het PJOP niet verenigbaar met de waarden van PINK!. Daarbij is van belang de tweede factor: het fascistische en rechts-extremistische karakter van JFVD.

Afgelopen congres is er een motie aangenomen waarin wij, het bestuur, werden opgeroepen om afstand te nemen van rechts-extremisme. Naar onze mening geven wij uitvoering aan die motie door af te zien van deelname aan het PJOP, met de JFVD. Dit, in combinatie met een discriminerende 1-april-”grap” die door JFVD op sociale media werd geplaatst, heeft ons gesterkt in dit besluit.

Wij begrijpen dat dit besluit vragen oproept. Er is tijd ingeroosterd voor vragen over het PJOP gedurende het halfjaarlijks congres op 30 april en 1 mei.

Heb je interesse om bestuurslid pers en promo te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Heb je interesse om bestuurslid politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Heb je interesse om bestuurslid acties te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Ik ben Esther, ik ben 25 en woon samen met mijn partner en onze derpy chihuahua in Helpman (Groningen). Thuis hebben wij bijna 100 planten en staat het hele balkon vol met bakken met bijenbloempjes en kruiden. Op het moment ben ik bezig met een master geschiedenis, en vanaf september ga ik daar ook een master digital humanities bij doen. Ik hou me daarbinnen vooral bezig met de (on)duurzaamheid van digitale ontwikkelingen. Verder werk ik als barista en brand ik lekkere koffie. Mijn lievelingskleur is geel en ik hou van rode wijn. Ik heb veel zin in dit avontuur bij PINK! en ik hoop op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een wereld waar we veel minder destructief omgaan met de planeet en de mens niet meer als oppermachtig zien tegenover andere levende wezens.

Hi! Ik ben Joel, 29 jaar en studeer International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Miroya deel ik de voorzittersfunctie om zo een frisse en bonte toevoeging aan onze afdeling te geven! Wat mij zo ontzettend fascineert is de dierenwereld. Als mens lijken we het allemaal beter te weten terwijl wij zó veel van allerlei diersoorten kunnen leren. De aarde kent autorijdende orang-oetans en schildernde dolfijnen en toch gaan we ze behandelen als objecten zonder enkele waarde. Zijn we echt slimmer dan de rest? Een ding is zeker: Als mens maken we ons vaak het meest druk over een heleboel onbelangrijke en onatuurlijke zaken. En juist daarom wil ik me inzetten om bepaalde dingen weer ongedaan te maken waar mijn passie ligt: De modewereld en lhbti*-gerelateerde zaken.

Hoi allemaal! Ik ben Miroya, 23 jaar en de voorzitter van Noord Nederland. Ik studeer Filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen en werk daarnaast als fractiemederwerker voor de Partij voor de Dieren binnen provinciale staten Overijssel. Mijn hobbies zijn fietsen, yoga en buiten beestjes zoeken zoals hagedissen, kikkers en slangen. Ik ben actief voor de jongerenpartij omdat ik later voor de Partij voor de Dieren wil werken. Mijn hart ligt bij de natuur en alle lieve dieren met wie wij deze planeet mogen delen, daarom werk ik har voor de Partij en voor PINK! Ik hoop dat we veel jongeren kunnen inspireren om ook politiek actief te worden!

Persoonlijke tekst

-Dit kun je verwijderen nadat je het gelezen hebt! —

// Hoe werkt de popup? Volg de 3 stappen:

// 1. vergeet niet een naam voor de selector toe te voegen-> pop-up instellingen (tandwiel rechts beneden) -> geavanceerd -> advanced tab -> open by selector (vergeet de punt voor de selector niet!)

Voorbeeld: .popupvoorzitter

// 2. activeer de selector op de “over mij” button op je template / afdelingspagina

-> op “over mij” klikken -> inhoud -> tekstbewerker -> “tekst” tab (staat naast “visueel”) -> de speciefke naam van de selector naast “a class” tussen de haakjes zonder punt aanpassen.

Voorbeeld: […] a class=”popupvoorzitter” […]

//3. Sla het direct op als template en geef de template een naam.