Vacature Landelijk Bestuurslid Organisatie

Met dank overgenomen van PINK! i, gepubliceerd op zondag 27 maart 2022.

Voorjaarscongres 2022

Als bestuurslid organisatie ben je de koppeling tussen het landelijk bestuur en de lokale afdelingen en commissies. Je bent de bindende factor tussen nieuwe leden en onderdelen van onze organisatie. Jouw taak is om voor iedereen binnen PINK! een plekje te vinden waarbij hun talenten het beste naar boven komen. Hierin neem je hun wensen en/of behoeften met betrekking tot PINK! mee en zorg je dat de leden zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

De functie voor bestuurslid organisatie komt vrij, daarom zijn wij op zoek naar iemand die deze functie vanaf 1 mei kan gaan vervullen! Ben jij op zoek naar een eerste of volgende stap binnen PINK!, lees dan vooral even verder.

De commissies waar je als bestuurslid organisatie verantwoordelijk voor bent zijn de actiecommissie en de feestbrigade. Ook organiseer je evenementen zoals de nieuwe ledendag en de nieuwjaarsborrel. Je houdt de situatie van de afdelingen bij, denkt mee over oplossingen en geeft hen de nodige steun. Je helpt of ondersteunt met het verwelkomen van nieuwe leden. Je denkt ook mee over de structuur van de afdeling.

Je maakt deel uit van het bestuur en pakt waar nodig ook andere taken op, je bent betrokken en aanwezig bij de vergaderingen en andere bestuursactiviteiten.

PINK! is onderdeel van een groeiende beweging, waarbij het tijd is om stappen te zetten in professionalisering. Als onderdeel van het landelijk bestuur draag je hier mede de verantwoordelijkheid voor. Door proactief mee te denken over de toekomst van de organisatie.

Taken

  • Zorgen dat iedereen een goede plek kan vinden binnen de organisatie;
  • Overzicht houden van de status in alle afdelingen, waar nodig ondersteunen en helpen met het oplossen van problemen;
  • Zorg dragen voor het inwerken van nieuwe lokale bestuursleden, bijvoorbeeld aan de hand van het buddysysteem;
  • Het introduceren van PINK! als vereniging en beweging aan nieuwe leden, door onder andere de nieuweledendagen;
  • Het ondersteunen van de feestbrigade en actiecommissie.

Functie-eisen

Enthousiasme en interesse om te groeien in de functie en meer kennis op te doen is het belangrijkste. We zijn een jongerenorganisatie, dus we verwachten geen waslijst aan ervaring en dossierkennis.

  • Kunnen communiceren en werken in teamverband;
  • Mogelijkheid om verantwoordelijkheid te dragen en overzicht te scheppen voor alle afdelingen en commissies;
  • Betrokken bij de organisatie en proactief in het handelen in het bestuur en richting de leden/afdelingen/commissies;
  • Interesse in het organiseren van evenementen;
  • Vermogen om effectief te werken, zowel zelfstandig als in teamverband;
  • Lidmaatschap van PINK! en 18 jaar of ouder;

Tijdsbesteding

Ongeveer 10 uur per week, exclusief vergaderingen.

Wij bieden

  • Reiskostenvergoeding;
  • Ruimte voor initiatief;
  • Professionele en persoonlijke ontwikkeling;
  • Samenwerken met een gezellig maar ook professioneel bestuur;
  • De kans om concreet bij te dragen aan een beweging die strijdt voor een betere toekomst voor mens, dier en milieu.

Inclusiviteit

Wij zijn op zoek naar kritische geesten die verschillende perspectieven meebrengen. Bij PINK! werken we hard aan inclusiviteit binnen (en buiten) de vereniging. Hiervoor is de vertegenwoordiging van verschillende perspectieven - van gemarginaliseerde groepen - cruciaal. Bestuurservaring is niet vereist. We hopen dat iedereen zich uitgenodigd voelt om te solliciteren, maar zo niet dan gaan we daar graag over in gesprek.

Solliciteren

Je kunt solliciteren door een korte motivatie (max. 1 A4) en je CV te mailen naar sollicitatie@pinkpolitiek.nl. De deadline voor solliciteren is 1 april om 23:59u.

Heb je interesse om bestuurslid pers en promo te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Heb je interesse om bestuurslid politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Heb je interesse om bestuurslid acties te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Ik ben Esther, ik ben 25 en woon samen met mijn partner en onze derpy chihuahua in Helpman (Groningen). Thuis hebben wij bijna 100 planten en staat het hele balkon vol met bakken met bijenbloempjes en kruiden. Op het moment ben ik bezig met een master geschiedenis, en vanaf september ga ik daar ook een master digital humanities bij doen. Ik hou me daarbinnen vooral bezig met de (on)duurzaamheid van digitale ontwikkelingen. Verder werk ik als barista en brand ik lekkere koffie. Mijn lievelingskleur is geel en ik hou van rode wijn. Ik heb veel zin in dit avontuur bij PINK! en ik hoop op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een wereld waar we veel minder destructief omgaan met de planeet en de mens niet meer als oppermachtig zien tegenover andere levende wezens.

Hi! Ik ben Joel, 29 jaar en studeer International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Miroya deel ik de voorzittersfunctie om zo een frisse en bonte toevoeging aan onze afdeling te geven! Wat mij zo ontzettend fascineert is de dierenwereld. Als mens lijken we het allemaal beter te weten terwijl wij zó veel van allerlei diersoorten kunnen leren. De aarde kent autorijdende orang-oetans en schildernde dolfijnen en toch gaan we ze behandelen als objecten zonder enkele waarde. Zijn we echt slimmer dan de rest? Een ding is zeker: Als mens maken we ons vaak het meest druk over een heleboel onbelangrijke en onatuurlijke zaken. En juist daarom wil ik me inzetten om bepaalde dingen weer ongedaan te maken waar mijn passie ligt: De modewereld en lhbti*-gerelateerde zaken.

Hoi allemaal! Ik ben Miroya, 23 jaar en de voorzitter van Noord Nederland. Ik studeer Filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen en werk daarnaast als fractiemederwerker voor de Partij voor de Dieren binnen provinciale staten Overijssel. Mijn hobbies zijn fietsen, yoga en buiten beestjes zoeken zoals hagedissen, kikkers en slangen. Ik ben actief voor de jongerenpartij omdat ik later voor de Partij voor de Dieren wil werken. Mijn hart ligt bij de natuur en alle lieve dieren met wie wij deze planeet mogen delen, daarom werk ik har voor de Partij en voor PINK! Ik hoop dat we veel jongeren kunnen inspireren om ook politiek actief te worden!

Persoonlijke tekst

-Dit kun je verwijderen nadat je het gelezen hebt! —

// Hoe werkt de popup? Volg de 3 stappen:

// 1. vergeet niet een naam voor de selector toe te voegen-> pop-up instellingen (tandwiel rechts beneden) -> geavanceerd -> advanced tab -> open by selector (vergeet de punt voor de selector niet!)

Voorbeeld: .popupvoorzitter

// 2. activeer de selector op de “over mij” button op je template / afdelingspagina

-> op “over mij” klikken -> inhoud -> tekstbewerker -> “tekst” tab (staat naast “visueel”) -> de speciefke naam van de selector naast “a class” tussen de haakjes zonder punt aanpassen.

Voorbeeld: […] a class=”popupvoorzitter” […]

//3. Sla het direct op als template en geef de template een naam.