36027 NL - wetsvoorstel
Goedkeuring van het Verdrag van de Verenigde Naties inzake de immuniteit van rechtsmacht van staten en hun eigendommen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 10 februari 2022 ingediend door de minister van Buitenlandse Zaken, Hoekstra i, en de Minister voor Rechtsbescherming, Weerwind i.

 

Dit wetsvoorstel verzorgt de goedkeuring van het Verdrag van de Verenigde Naties inzake de immuniteit van rechtsmacht van staten en hun eigendommen (Trb. 2010, 272). Het verdrag is in 2004 in New York tot stand gekomen. In het verdrag is staatsimmuniteit het uitgangspunt, in het bijzonder in civielrechtelijke procedures tegen een vreemde staat. Het verdrag houdt in dat een staat geen rechtsmacht mag uitoefenen over een andere staat. In de praktijk weerhoudt dit een rechter in een land om een vonnis te wijzen tegen een andere staat. De goedkeuring van deze wet voorziet in de toetreding van het Koninkrijk der Nederlanden tot het verdrag.

1.

Volledige titel

Goedkeuring van het op 2 december 2004 te New York tot stand gekomen Verdrag van de Verenigde Naties inzake de immuniteit van rechtsmacht van staten en hun eigendommen (Trb. 2010, 272)

2.

Nota's van wijziging en amendementen

Bij dit wetsvoorstel is een amendement ingediend.

3.

Documenten

(31 stuks)

2 9 februari 2022, koninklijke boodschap, nr. 1     KST360271
Koninklijke boodschap
 
2 9 februari 2022, voorstel van wet, nr. 2     KST360272
Voorstel van rijkswet
 
2 9 februari 2022, memorie van toelichting, nr. 3     KST360273
Memorie van toelichting
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier, een overzicht van Kamerleden en bewindslieden die bij de behandeling van dit dossier het woord hebben gevoerd en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.