Genoeg is Genoeg: Tijd voor actie!

Met dank overgenomen van 50PLUS i, gepubliceerd op dinsdag 26 oktober 2021.

Oproep voor leden van de Stuurgroep 50PLUS AOT

Aktie Ondersteuning Team

Beste leden van 50PLUS,

Ergert u zich ook groen en geel als u in de kranten leest, naar de TV kijkt of op de radio hoort hoe dit kabinet keer op keer de senioren in Nederland achterstelt? Of het nu om het niet-indexeren van de aanvullende pensioenen gaat, het mondjesmaat aanpassen van de AOW, het verkwanselen van het beste pensioenstelsel ter wereld (ons geld!), onvoldoende aangepaste seniorenwoningen of andere ouderen-onvriendelijke maatregelen, wij zijn al jaren het kind van de rekening.

50PLUS wil de ouderen weer op de kaart zetten

Er moet weer naar ons geluisterd worden. Dit is zeker van belang nu we door ongelukkige omstandigheden momenteel even geen vertegenwoordiging in de Tweede Kamer hebben. Uiteraard timmeren onze senatoren Martin van Rooijen en Martine Baay in de Eerste Kamer danig aan de weg, feit blijft dat onze tijdelijke afwezigheid in de Tweede Kamer een handicap is.

De politici zien ons letterlijk en figuurlijk als de sluitpost op de begroting want ze gaan ervan uit dat we het toch wel pikken. Niet dus!

Het Hoofdbestuur van 50PLUS zoekt een aantal gemotiveerde en geïnspireerde leden die graag de daad bij het woord willen voegen en samen een landelijke Stuurgroep 50PLUS AOT gaan voeren die tot doel heeft:

  • Bedenken en starten van mogelijke acties onder de vlag van 50PLUS die tot doel hebben nadrukkelijk de aandacht van (nationale en lokale) politici en media te vestigen op misstanden waar ouderen in het bijzonder de dupe van zijn;
  • Tijdig onderkennen van acties van derden als bedoeld onder a. teneinde daar zo mogelijk aansluiting bij te zoeken of aan mee te doen, uiteraard voor zover de doelstellingen van de organisatoren stroken met de missie en het imago van 50PLUS;
  • Het via de 50PLUS Website, Social Media (Facebook, Twitter) mobiliseren van senioren die mee actie willen voeren, omdat zij ervan overtuigd zijn dat niets doen geen optie meer is.

Voor deze nieuwe landelijke stuurgroep zoeken we leden die zich in een of meerdere van de onderstaande omschrijvingen herkennen:

  • Doeners die niet op hun mondje zijn gevallen
  • Doorpakkers die zich niet zomaar uit het veld laten slaan
  • Planners met overzicht en visie die de grote lijnen blijven zien
  • Speurneuzen met een echte antenne voor ‘actie-gevoelige’ thema’s én opportuniteiten

Alhoewel het geen betaalde functie is, komen gemaakte onkosten (reiskosten e.d.) volgens het geldende declaratieprotocol voor vergoeding in aanmerking.

Interesse? Mail je naam, korte motivatie en telefoonnummer vóór 15 november 2021 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eerst liever wat meer info? Bel met de AOT coördinator Gerard van Hooft (06) 269 99 792

Peter Schut

Voorzitter 50PLUS

© 26 oktober 2021