Remkes praat dit weekend verder met VVD, D66 en CDA in Hilversum

woensdag 15 september 2021, 15:03

DEN HAAG (PDC i) - Johan Remkes heeft de fractievoorzitters van VVD, D66 en CDA uitgenodigd om aankomend weekend inhoudelijk verder te formeren. Dat wil hij doen op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum van zaterdag 18 op zondag 19 september.

Remkes is op 7 september op pad gestuurd door de Kamer met de opdracht mogelijkheden voor een minderheidskabinet te onderzoeken. Vandaag werd bekend dat de fractievoorzitters van de Groep-Van Haga, SGP, Volt, Fractie-Den Haan en Ja21 open staan om een minderheidskabinet eventueel te steunen. Wel leggen de verschillende partijen hun eigen accenten en voorkeuren bij de informateur op tafel wat betreft de inhoudelijke koers van een nieuw kabinet.

Nu is het aan Remkes om te onderzoeken of hij ook een combinatie van VVD, D66 en CDA om de tafel kan krijgen om inhoudelijk te onderhandelen. VVD-leider Mark Rutte i meldde in ieder geval vanochtend dat zijn verhouding met Sigrid Kaag i (D66) goed is, ondanks de scherpe kritiek die zij vorige week in haar H.J. Schoo-lezing op hem uitte.

Bron: Bureau Woordvoering Kabinetsformatie