Prof.Dr. C.H.J.M. (Caelesta) Braun

foto Prof.Dr. C.H.J.M. (Caelesta) Braun
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Caelesta Braun

Prof. Caelesta Braun (1979) is sinds 2020 hoogleraar bestuurskunde en burgermaatschappij in Leiden, Campus Den Haag. Eerder was zij universitair docent in Utrecht en aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en daarvoor onderzoeker en docent aan de Universiteit van Antwerpen. Caelesta Braun onderzoekt de rol van externe stakeholders in het publieke besluitvormingsproces. Daarnaast bestudeert zij onder meer hoe maatschappelijke organisaties succesvol publiek beleid kunnen beïnvloeden.

in de periode 2020-heden: fellow Montesquieu Instituut, wetenschapper Montesquieu Instituut

1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Etten-Leur, 1979

2.

Hoofdfuncties/beroepen

hoofdfuncties/beroepen (5/8)
  • onderzoeksfellow Campus Den Haag van Universiteit Leiden, van februari 2008 tot februari 2010
  • onderzoeker/docent vertegenwoordigend en regulerend bestuur, Universiteit van Antwerpen, van november 2008 tot oktober 2012
  • universitair docent bestuurskunde, Universiteit Utrecht en Vrije Universiteit te Amsterdam, van oktober 2012 tot januari 2016
  • universitair docent bestuurskunde, Universiteit Leiden, van 1 januari 2016 tot augustus 2020
  • hoogleraar bestuurskunde en burgermaatschappij, Universiteit Leiden, vanaf augustus 2020

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Nevenfuncties

huidige
  • fellow Montesquieu Instituut, vanaf juni 2021
  • lid Raad voor het Openbaar Bestuur, vanaf 2023

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.