Brief van de minister van LNV over uitvoering motie afspraken toekomstperspectief landbouwsector - Wijziging van de Wet natuurbescherming en de Omgevingswet (stikstofreductie en natuurverbetering)

Deze brief is onder nr. K toegevoegd aan wetsvoorstel 35600 - Wijziging van de Wet natuurbescherming en de Omgevingswet (stikstofreductie en natuurverbetering) i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Wet natuurbescherming en de Omgevingswet (stikstofreductie en natuurverbetering); Brief van de minister van LNV over uitvoering motie afspraken toekomstperspectief landbouwsector
Document­datum 26-02-2021
Publicatie­datum 26-02-2021
Nummer KST35600K
Kenmerk 35600, nr. K
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2020-

2021

35 600

Wijziging van de Wet natuurbescherming en de Omgevingswet (stikstofreductie en natuurverbetering)

BRIEF VAN DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 26 februari 2021

Op 17 december heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen1 die vraagt om afspraken te maken met het oog op een langjarig economisch en ecologisch duurzaam toekomstperspectief voor de landbouwsector. Via deze brief informeer ik uw Kamer over de uitvoering van deze motie.

Ik zal een eerste verkenning laten uitvoeren waar urgentie en draagvlak is om dergelijke afspraken te maken met relevante partijen, waar een gemeenschappelijke basis tussen verschillende partijen bestaat om tot dergelijke afspraken te komen, en welke politieke keuzes nodig zijn om tot voldoende duidelijke kaders en randvoorwaarden te komen om een breed gedragen akkoord mogelijk te maken. Op basis daarvan kan een volgend kabinet de politieke kaders en randvoorwaarden vaststellen waarbinnen dergelijke afspraken kunnen worden gemaakt. Op deze manier worden stappen gezet en wordt ook de democratische legitimiteit en het politieke draagvlak van een akkoord gewaarborgd.

Ik wil deze verkenning door een onafhankelijke partij laten uitvoeren. Ik heb de Sociaal Economische Raad (SER) gevraagd om een dergelijke verkenning te doen en de SER heeft daar positief op gereageerd. Mijn verzoek aan de SER2 is bijgevoegd bij deze brief.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

C.J. Schouten

1    Kamerstuk 35 600, nr. 43

2    Ter inzage gelegd bij de Directie Inhoud.

kst-35600-K ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2021

Eerste Kamer, vergaderjaar 2020-2021, 35 600, K


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.