P.J.Th. (Pim) van Strien

foto P.J.Th. (Pim) van Strien
bron: VVD
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Pim van Strien (1977) is sinds 31 maart 2021 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD i. Hij was afdelingshoofd Communicatiestrategie en Externe Betrekkingen bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Eerder was hij persvoorlichter van de VVD en Beleidsadviseur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. De heer Van Strien is woordvoerder topsectoren- en industriebeleid en innovatiebeleid en daarnaast mediabeleid en cultuur.

VVD
in de periode 2021-heden: lid Tweede Kamer

1.

Voornamen (roepnaam)

Pim Johannes Thomas (Pim)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Tilburg, 29 april 1977

3.

Partij/stroming

partij(en)
VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie)

4.

Hoofdfuncties/beroepen (3/5)

  • persvoorlichter VVD, van september 2009 tot oktober 2013
  • hoofd afdeling communicatiestrategie en externe betrekkingen, ministerie van Economische Zaken en Klimaat, van juni 2018 tot maart 2021
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, vanaf 31 maart 2021

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

5.

Nevenfuncties

afgeleide functies, presidia etc.
ondervoorzitter vaste commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (Tweede Kamer der Staten-Generaal), vanaf 10 februari 2022

6.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

7.

Wetenswaardigheden

uit de privésfeer
  • Groeide op in Raamsdonksveer
 

8.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.