Videoconferentie van de ministers bevoegd voor cohesiebeleid

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 27 maart 2020
plaats 27 maart 2020
organisatie Raad Algemene Zaken (RAZ) i

Voornaamste agendapunten

De EU-ministers bevoegd voor cohesiebeleid zullen om 10.00 uur CET een videoconferentie houden.

Zij zullen bespreken hoe de structuur- en investerings­fondsen het best kunnen worden aangewend om de gevolgen van de COVID-19­uitbraak aan te pakken.

Investeringsinitiatief coronavirus­respons

De ministers zullen ingaan op de nieuwe mogelijkheden door de wetswijzigingen in het kader van het Investeringsinitiatief coronavirus­respons.

Het initiatief moet snel toegang bieden tot € 37 miljard voor dringende investeringen in de meest getroffen sectoren, waaronder:

De videoconferentie wordt georganiseerd door het Kroatische voorzitterschap.

1.

Officiële agenda


2.

Raadsvergadering

3.

Raad Algemene Zaken (RAZ)

De raadsformatie i Algemene Zaken (AZ) bestaat voornamelijk uit de ministers van Europese en buitenlandse zaken en vergadert elke maand. Deze Raad is verantwoordelijk voor de samenhang tussen de werkzaamheden van de verschillende raadsformaties. Namens Nederland sluit doorgaans minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot i (CDA) aan.

Ook bereidt deze raad - samen met de vaste voorzitter van de Europese Raad i en de Europese Commissie i - de bijeenkomsten van de Europese Raad i voor. De raad is verantwoordelijk voor het afhandelen van dossiers die door de Europese Raad worden toevertrouwd. Daanaast behandelt de Raad Algemene Zaken meerdere beleidsterreinen, zoals onderhandelingen over uitbreiding, de voorbereiding van de meerjarenbegroting en institutionele en administratieve zaken.

4.

Meer over...