Update: Op de agenda deze week: meerjarenbegroting, COVID-19

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 9 maart 2020.

EP-leden zullen het Coronavirus, de meerjarenbegroting van de EU en de grenssituatie tussen Griekenland en Turkije bespreken tijdens een korte plenaire sessie.

De plenaire sessie zal uitzonderlijk in Brussel in plaats van Straatsburg plaatsvinden uit bezorgdheid over de verspreiding van het Coronavirus. De plenaire zitting werd ingekort tot één dag - dinsdag 10 maart.

Na de verspreiding van het Coronavirus, willen EP-leden op dinsdagochtend de inspanningen van de EU tot nu toe evalueren om tot een coherentere aanpak op EU-niveau te komen.

Op dinsdagnamiddag zullen de Europarlementariërs de situatie van de vluchtelingen aan de grens tussen Griekenland en Turkije bespreken, na de beslissing van Ankara dit weekend om asielzoekers en migranten die naar de EU willen komen niet langer tegen te houden.

Ook op dinsdagnamiddag, zullen EP-leden met Voorzitter van de Raad Charles Michel de mislukte begrotingstop van februari bespreken om tot een akkoord te komen over de meerjarenbegroting van de EU - zodat de onderhandelingen tussen de lidstaten en het Parlement van start kunnen gaan.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20200227STO73524