De Balie @ IFFR: Paradise Drifters, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 29 januari 2020
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
organisatie De Balie i

Let op! Dit Balie-programma vindt plaats tijdens het IFFR in KINO 1 (Gouvernestraat 129 - 133, Rotterdam). Een naakt lichaam in de duisternis, schreeuwend uit alle macht, zonder geluid te maken. We kijken naar Yousef in het poëtische openingsbeeld van Paradise Drifters. De tiener heeft hulp nodig. Liefde. Of op z’n minst een beetje aandacht. Maar net zoals bij de twee andere hoofdpersonen in deze rauwe roadmovie is er niemand die zich nog om hem bekommert.

Yousef mag zijn jeugdinrichting verlaten, maar heeft geen familie om naar terug te keren. Chloe is zwanger van een loverboy en wordt weggestuurd naar Spanje. Lorenzo wil met drugssmokkel snel geld verdienen.

Dat deze drie jongeren elkaar onderweg ontmoeten, wil nog niet zeggen dat ze uit de ellende zijn. Speelfilmdebutant Mees Peijnenburg deelt harde klappen uit aan zijn personages, een voor een sterk vertolkt door de jonge cast. Een uitweg is niet zomaar gevonden in deze wrede wereld, maar hoe meer het onderlinge vertrouwen groeit, hoe bevrijdender Paradise Drifters wordt.

Na deze speciale vertoning gaat Parwin Mirrahimy (programmamaker De Balie) uitgebreid in gesprek met regisseur Mees Peijnenburg, hoofdrolspeelster Tamar van Waning en enkele afgevaardigden Leger des Heils Utrecht én Streetcornerwork Rotterdam. Ze gaan in op de situatie van de steeds groter wordende groep zwerfjongeren in Nederland. Hoe kunnen deze jongeren, die vaak tussen wal en schip vallen bij instanties en zorgverleners, constructief worden opgevangen en geholpen?

Kaartverkoop start op 17 januari om 20:00 uur. Tickets bestel je via de website van IFFR.


Inhoudsopgave

  1. De Balie
  2. Meer over...

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...