Launch of the European Drug Markets Report 2019, Brussel - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Donderdag 2 april 2020
kalender

Launch of the European Drug Markets Report 2019, Brussel

Atomium in Brussel.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 26 november 2019 09:55
plaats Brussel, België
locatie Résidence Palace, Brussels (10h00) Toon locatie
zender EbS
aanwezigen D. (Dimitris) Avramopoulos i e.a.
organisatie Europese Commissie (EC) i

Program:

09:55:27 Press conference by - Dimitris AVRAMOPOULOS, Member of the EC in charge of Migration, Home Affairs and Citizenship - Alexis GOOSDEEL, EMCDDA Director - Catherine DE BOLLE, EUROPOL Director


1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen i' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) i over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...