Commissioner Dimitris AVRAMOPOULOS in Athens, Greece - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Donderdag 9 juli 2020
kalender

Commissioner Dimitris AVRAMOPOULOS in Athens, Greece

Zappeion in Athene, Griekenland
datum 4 oktober 2019 16:37
plaats Athene, Griekenland
locatie Athens, Greece Toon locatie
zender EbS
aanwezigen D. (Dimitris) Avramopoulos i e.a.
organisatie Europese Commissie (EC) i

Mr Dimitris Avramopoulos in Athens, Greece: meets, together with Christophe Castaner, Minister for the Interior of France and Horst Seehofer, Minister for the Interior of Germany, Mr Kyriakos Mitsotakis, Prime Minister of Greece, Mr Michalis Chrisochoidis, Minister for Citizen Protection of Greece and Mr Georgios Koumoutsakos , Alternate Minister for Civil Protection, responsible for Migration Policy of Greece.


1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen i' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) i over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

3.

Meer informatie