Prioriteiten van de EP-fractie: Europese Volkspartij (EVP)

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 19 augustus 2019.

De EVP is de grootste van de zeven fracties in het huidige Europees Parlement.

Tijdens de Europese verkiezingen van mei dit jaar zijn meer dan tweehonderd miljoen Europeanen naar de stembus gegaan om de parlementsleden te kiezen die hen de komende vijf jaar in het Europees Parlement zullen vertegenwoordigen. Deze leden zijn op basis van hun politieke gezindheid in zeven fracties ondergebracht. Bekijk de videoreeks om meer over de prioriteiten van de fracties te weten te komen.

Access to video: Video

(Duur van de video:01:13)

Met 182 zetels is de EVP de grootste fractie in de negende zittingsperiode van het Europees Parlement. Ze is ook een van de langst bestaande fracties, die in het Parlement vertegenwoordigd is sinds de eerste rechtstreekse verkiezingen in 1979.

De leden van deze centrumrechtse fractie zijn afkomstig uit de hele EU, met uitzondering van Estland en het Verenigd Koninkrijk, en vertegenwoordigen 26 EU-landen.

Manfred Weber, die in 2004 EP-lid werd, is sinds 2014 fractievoorzitter. De EVP heeft ook tien ondervoorzitters, onder wie de Nederlandse Esther de Lange i.

Het doel van de fractie is een concurrerender en democratischer Europa tot stand te brengen. Andere prioriteiten zijn migratie, handel en werkgelegenheid.

Vijf van de veertien ondervoorzitters van het Europees Parlement en acht van de twintig voorzitters van de parlementaire commissies zijn leden van de EVP-Fractie.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20190712STO56957

Gecreëerd: 19-08-2019 - 14:58