PvdD houdt hoor­zitting over bomenkap in Tweede Kamer

Met dank overgenomen van Partij voor de Dieren (PvdD) i, gepubliceerd op woensdag 29 mei 2019.

29 mei 2019

Op initiatief van de Partij voor de Dieren gaat de Tweede Kamer maandag 3 juni in gesprek met experts en organisaties over de oorzaken en gevolgen van bomenkap in Nederland.

Er is de afgelopen tijd veel kritiek geweest op de kap van bomen door Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Bomen worden om verschillende redenen gekapt; een deel van de kritiek richt zich op het kappen van bomen voor het halen van natuur- en klimaatdoelstellingen. Veel wetenschappers zijn van mening dat bomenkap meer impact op het klimaat heeft dan de stook van steenkool en negatief uitpakt voor de biodiversiteit. Ook worden vraagtekens gezet bij de huidige vorm van bosbeheer en houtoogst in de Nederlandse bossen.

Om de kennis over dit onderwerp te vergroten aan de vooravond van de nieuwe bossenstrategie van de regering, houdt de Partij voor de Dieren een hoorzitting met verschillende deskundigen. Marianne Thieme zal de bijeenkomst voorzitten.

Sprekers zijn:

  • Harrie Hekhuis, Staatsbosbeheer
  • Frits van Beusekom, oud-directeur bij Staatsbosbeheer
  • Bjorn van den Boom, Natuurmonumenten
  • Jaap Kuper, consultant natuurvolgend bosbeheer
  • Prof. dr. Martijn Katan, emeritus hoogleraar VU en eerste auteur KNAW visiedocument Biomassa

Terugkijken

De hoorzitting is maandag van 10.30 tot 12.30 uur en zal in de loop van de middag integraal terug te kijken zijn via deze website.