Meet-up met nieuwe kandidaten voor het Europees Parlement, Utrecht - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zaterdag 26 september 2020
kalender

Meet-up met nieuwe kandidaten voor het Europees Parlement, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 17 april 2019
plaats Utrecht
locatie Ubica Utrecht Toon locatie
aanwezigen M. (Malik) Azmani i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Meet-up met nieuwe kandidaten voor het Europees Parlement

datum: 17 april 2019 19:00

plek:

Volgende maand stemt Nederland voor een nieuw Europees Parlement. Als VVD hebben we een sterke kandidatenlijst met een aantal nieuwe gezichten, waaronder onze lijsttrekker Malik Azmani.

Tijdens deze bijeenkomst presenteren de nieuwe kandidaten zich en gaan we met hen in gesprek. Wat drijft hen om voor een zetel in het EP te gaan? Wat zien zij als de belangrijkste uitdagingen voor de komende jaren? Waar willen zij zich in Europa hard voor maken?

Deelnemers aan deze bijeenkomst zijn o.a. Malik Azmani, Bart Groothuis, Liesje Schreinemacher, Roelien Kamminga en nog vele anderen.

Aansluitend is een borrel waarop je ook persoonlijk kennis kunt maken met de nieuwe kandidaten.

Tijd: woensdag 17 april, 19.00u-21.30u

Locatie: Ubica Utrecht (Ganzenmarkt 24, Utrecht)

Aanmelden is mogelijk via MijnVVD.

Verdere vragen? Mail vooral naar strategie@vvd.nl!


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Wybren van Haga i werd in september 2019 uit de partij werd gezet. Sindsdien vormt hij zijn eigen fractie waardoor de VVD-fractie bestaat uit 32 zetels. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...