Europa op je smartphone: ontdek de EU nu en in de toekomst met onze app - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 30 maart 2020
kalender

Europa op je smartphone: ontdek de EU nu en in de toekomst met onze app

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP)†i, gepubliceerd op maandag 4 februari 2019.

Access to video: Video

(Duur van de video:00:25)

Een nieuwe app van het Parlement laat zien hoe de EU ons dagelijks leven vormgeeft en geeft je de kans mee te denken over de toekomst van Europa.

Wat Europa in de praktijk betekent

De Citizens' App biedt een schat aan informatie over de impact van de Europese Unie op allerlei terreinen van ons leven. Heb je een biologisch landbouwbedrijf? Sport je graag buiten? Wil je vrijwilligerswerk doen? Met deze app kun je zien hoe EU-regels je leven makkelijker kunnen maken.

Ook kun je erachter komen wat de EU allemaal doet in Europese regio's. Waar je ook vandaan komt: overal zijn er wel projecten die de EU ondersteunt om de kwaliteit van het leven te verbeteren.

Laat je stem horen!

De app kijkt ook naar de toekomst, met studies over bijvoorbeeld klimaatverandering, cyberdefensie en internationale betrekkingen, waarin de trends worden uitgelegd die onze samenleving de komende jaren zullen veranderen.

Maar uiteindelijk gaat het erom welke invulling jij aan de EU geeft! Met deze app kun je interessante initiatieven in jouw regio vinden en word je op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Je kunt evenementen toevoegen aan je favorieten, delen met vrienden en beoordelen. Word actief, ontmoet mensen die dezelfde passies of zorgen delen en bouw mee aan een beter Europa!

Deze app is beschikbaar in alle 24 EU-talen. Download de app gratis via de Apple App store of Google Play.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20190110STO23104

GecreŽerd: 04-02-2019 - 14:52