Bezoek Tweede Kamer en gesprek Malik Azmani, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Dinsdag 11 augustus 2020
kalender

Bezoek Tweede Kamer en gesprek Malik Azmani, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 31 januari 2019
plaats Den Haag
aanwezigen M. (Malik) Azmani i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Bezoek Tweede Kamer en gesprek Malik Azmani

datum: 31 januari 2019 17:15

plek:

Bezoek Tweede Kamer en gesprek Malik Azmani!

Op donderdag 31 januari organiseren we met het VVD Young Professionals Netwerk een bezoek aan de Tweede Kamer, inclusief rondleiding en gesprek met VVD-Kamerlid en lijsttrekker voor de Europese verkiezingen Malik Azmani. Schrijf je nu in!

Altijd al een keertje in de fractiekamer van een politieke partij willen rondlopen of in gesprek willen gaan met een Tweede Kamerlid? Op donderdag 31 januari is het zo ver: een bezoek aan de Tweede Kamer, inclusief gesprek met VVD-Kamerlid Malik Azmani, tevens VVD-lijsttrekker voor de Europese parlementsverkiezingen. Stel deze avond al je vragen over de Nederlandse, dan wel Europese politiek aan Malik.

We starten met een korte maar krachtige rondleiding door het Tweede Kamergebouw, en als er een interessant debat is schuiven we ook nog kort aan op de tribune. Vervolgens zullen we in gesprek gaan met Malik. Aansluitend borrelen we op het Plein en gaan we (met de geïnteresseerden) daar ook een hapje eten.

Het programma:

17.15 - 17.30 Verzamelen bij de ingang en door de veiligheidsscan

17.30 - 18.30 Rondleiding Tweede Kamer gebouw

18.30 - 19.15 Gesprek met VVD-Kamerlid en Europees lijstrekker Malik Azmani

19.15 - 20:45 Borrel en diner op het Plein

Aanmelden:

Je kan je aanmelden via MijnVVD of via een mail aan secretaris@youngprofessional.vvd.nl. We gaan ervan uit dat je mee-eet, maar dit is natuurlijk niet verplicht. Indien je niet bij het eten kan zijn, stuur dan een mailtje naar secretaris@youngprofessional.vvd.nl. Eten is op eigen kosten en dient ook direct betaald te worden.

Overige praktische informatie:

  • ID/paspoort meenemen is verplicht! Anders kom je het Tweede Kamer gebouw niet in.
  • Je mag geen spullen (jassen en tassen bv) meenemen de Tweede Kamer in, maar er zijn kluisjes bij de entree.
  • Op tijd komen is belangrijk, dit ivm de hele beveiliging. Als je later komt kunnen we niet garanderen dat je nog aan kan sluiten.

1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Wybren van Haga i werd in september 2019 uit de partij werd gezet. Sindsdien vormt hij zijn eigen fractie waardoor de VVD-fractie bestaat uit 32 zetels. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...