Vacature beleidsmedewerker D66-delegatie Europees Parlement

Met dank overgenomen van M. (Matthijs) van Miltenburg i, gepubliceerd op vrijdag 18 mei 2018, 3:02.

D66-Europarlementariër Matthijs van Miltenburg is op zoek naar een beleidsmedewerker op zijn werkterrein binnen de D66-delegatie in het Europees Parlement. De delegatie bestaat uit vier Europarlementariërs die het D66-geluid in Europa verkondigen. Zij worden ondersteund door diverse medewerkers in een internationale en dynamische werkomgeving, in het hart van Europa.

Inhoud van de functie

Je komt te werken in een team dat de Europarlementariër adviseert en ondersteunt. Het werk is veelzijdig en vergt flexibiliteit, organisatorische en communicatieve kwaliteiten, politiek gevoel en analytisch vermogen. Je bent vooral werkzaam op het gebied van het Europees vervoersbeleid met dossiers als verduurzaming van de transportsector en nieuwe regels voor zelfrijdende voertuigen en drones. Je volgt de ontwikkelingen op transportgebied op de voet en ondersteunt het parlementaire werk onder meer door de inbreng in de parlementaire transportcommissie voor te bereiden. Daarnaast onderhoud je contacten met stakeholders binnen en buiten het Europees Parlement en ben je in staat om informatie in een politieke context te plaatsen.

Naar wie zijn we op zoek?

Wij zoeken voor deze functie iemand met een academisch werk- en denkniveau. Je hebt affiniteit met (Europees) vervoersbeleid en Europese besluitvormingsprocessen en interesse in het werk in een politieke, internationale omgeving.

Je beschikt over zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels en hebt affiniteit met het D66-gedachtengoed. Verder is van belang dat je een stevige persoonlijkheid bent en bij voorkeur al advies- en/of beleidservaring hebt opgedaan. Je bent initiatiefrijk, stressbestendig, proactief, resultaatgericht en je hebt een ’24/7′-mentaliteit.

Je bent bereid tot verplaatsingen en onregelmatige werktijden. De standplaats is het Europees Parlement in Brussel.

Solliciteren?

De beloning is afhankelijk van de opleiding en ervaring van de kandidaat en vindt plaats binnen de kaders van het Europees Parlement.

De aanstelling is fulltime met een looptijd tot het einde van het mandaat van de huidige Europarlementariërs (eind juni 2019) met mogelijkheid tot verlenging.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Anne Hartman, beleidsmedewerker, telefoon: +32 2 837 724 of per mail: anne.hartman@ep.europa.eu

Mocht je interesse hebben in deze functie, dan ontvangen wij graag uiterlijk 31 mei 2018 jouw motivatiebrief en CV per e-mail met vermelding “vacature beleidsmedewerker TRAN” in de header op het volgende adres: matthijs.vanmiltenburg@ep.europa.eu

Je krijgt begin juni te horen of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De eerste gesprekken zijn gepland op vrijdag 8 juni a.s. in Brussel.