J.C. (Jan-Kees) Goet

foto J.C. (Jan-Kees) Goet
bron: Jan-Kees Goet
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Jan-Kees Goet (1962) is vanaf 15 juni 2018 secretaris-generaal van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit i. Hij was eerder onder meer directeur Politie en directeur-generaal Vreemdelingenbeleid (Migratie), alsmede bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

in de periode 2018-heden: secretaris-generaal

1.

Voornaam (roepnaam)

(Jan-Kees)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
1962

3.

Hoofdfuncties/beroepen (3/9)

  • voorzitter bestuur COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers), van oktober 2012 tot 16 september 2014
  • directeur-generaal Vreemdelingenzaken ministerie van Veiligheid en Justitie, van 16 september 2014 tot 15 juni 2018 (functie was later directeur-generaal Vreemdelingenzakenmigratie, ministerie van Justitie en Veiligheid)
  • secretaris-generaal ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, vanaf 15 juni 2018

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Wetenswaardigheden

uit de privésfeer
  • Afkomstig uit een boerengezin
 

6.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.