EuropaMeetup [afgelast], Maastricht

Maastricht
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 25 april 2018 20:00
plaats Maastricht
locatie De Muziekgieterij Toon locatie
aanwezigen B. (Bas) Eickhout i, J.F. (Jesse) Klaver i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Europa staat voor grote veranderingen in 2018. Maar sturen Macron, Merkel en Rutte Europa de goede kant op? Kom op woensdag 25 april naar onze EuropaMeetup in Maastricht en ga met Jesse Klaver, Bas Eickhout en Meyrem Almaci in gesprek gaan over hoe we Europa echt eerlijker en duurzamer maken. (Er rijden bussen vanuit Nijmegen en Brussel.)

25 april 201820:00

De Franse president Macron presenteert deze week in het Europees Parlement zijn voorstellen, het Duitse regeerakkoord staat vol met Europa en zelfs premier Rutte gaf onlangs toe toch een Europa-visie te hebben. Maar maken ze Europa eerlijker en duurzamer? En laten we het alleen aan hen om de koers van Europa te bepalen?

GroenLinks wil niet aan de zijlijn staan. Wij willen strijden voor een Europa dat oog heeft voor de schadelijke effecten van globalisering en voor een Europa dat klimaatverandering serieus aanpakt. Wij willen meebeslissen over de toekomst van Europa.

EuropaMeetup

woensdag 25 april, 20.00u - Muziekgieterij Maastricht

  • De toegang is gratis, maar aanmelden is wel verplicht.
  • Vergeet niet om je vrienden ook mee te vragen, bijvoorbeeld door ze uit te nodigen via Facebook.

1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...