Uitvoeringsverordening 2017/1158 - Technische uitvoeringsnormen met betrekking tot de procedures en formulieren voor de informatie-uitwisseling van de bevoegde autoriteiten met de Europese Autoriteit voor effecten en markten als bedoeld in artikel 33 van Verordening 596/2014

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze uitvoeringsverordening is op 30 juni 2017 gepubliceerd en is op 20 juli 2017 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1158 van de Commissie van 29 juni 2017 tot vaststelling van technische uitvoeringsnormen met betrekking tot de procedures en formulieren voor de informatie-uitwisseling van de bevoegde autoriteiten met de Europese Autoriteit voor effecten en markten als bedoeld in artikel 33 van Verordening (EU) nr. 596/2014 van het Europees Parlement en de Raad (Voor de EER relevante tekst. )

officiële Engelstalige titel

Commission Implementing Regulation (EU) 2017/1158 of 29 June 2017 laying down implementing technical standards with regards to the procedures and forms for competent authorities exchanging information with the European Securities Market Authority as referred to in Article 33 of Regulation (EU) No 596/2014 of the European Parliament and of the Council (Text with EEA relevance. )
 
Rechtsinstrument Uitvoeringsverordening
Wetgevingsnummer Uitvoeringsverordening 2017/1158
Celex-nummer i 32017R1158

3.

Key dates

Document 29-06-2017; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 30-06-2017; PB L 167 p. 22-30
Inwerkingtreding 20-07-2017; in werking datum publicatie +20 zie art 6
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

30.6.2017   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 167/22

 

UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/1158 VAN DE COMMISSIE

van 29 juni 2017

tot vaststelling van technische uitvoeringsnormen met betrekking tot de procedures en formulieren voor de informatie-uitwisseling van de bevoegde autoriteiten met de Europese Autoriteit voor effecten en markten als bedoeld in artikel 33 van Verordening (EU) nr. 596/2014 van het Europees Parlement en de Raad

(Voor de EER relevante tekst)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EU) nr. 596/2014 van het Europees Parlement en de Raad van 16 april 2014 betreffende marktmisbruik (verordening marktmisbruik) en houdende intrekking van Richtlijn 2003/6/EG van het Europees Parlement en de Raad en Richtlijnen 2003/124/EG, 2003/125/EG en 2004/72/EG van de Commissie (1), en met name artikel 33, lid 5,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Er dienen gemeenschappelijke procedures en formulieren te worden vastgesteld voor het verstrekken van informatie door de bevoegde autoriteiten aan de Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) over de onderzoeken, sancties en maatregelen als bedoeld in artikel 33 van Verordening (EU) nr. 596/2014.

 

(2)

Om de communicatie tussen de bevoegde autoriteiten en de ESMA te vergemakkelijken en onnodige vertragingen of mislukte indieningen te vermijden, moet elke bevoegde autoriteit speciaal voor de indiening van de vereiste informatie een contactpunt aanwijzen.

 

(3)

Om ervoor te zorgen dat alle vereiste informatie betreffende door de bevoegde autoriteiten opgelegde sancties en maatregelen door de ESMA correct wordt geïdentificeerd en geregistreerd, moeten de bevoegde autoriteiten gedetailleerde en geharmoniseerde informatie verstrekken onder gebruikmaking van speciaal hiervoor bestemde formulieren.

 

(4)

De aan de ESMA over onderzoeken te verstrekken informatie moet consistent en vergelijkbaar zijn om de feitelijke onderzoeksactiviteit die op grond van de verordening marktmisbruik met betrekking tot een bepaald jaar is verricht, tot uitdrukking te brengen. De informatie moet bijgevolg slechts betrekking hebben op de onderzoeken met betrekking waartoe de betrokken autoriteiten gedurende de referentieperiode werkzaamheden hebben verricht.

 

(5)

Deze verordening is gebaseerd op de ontwerpen van technische uitvoeringsnormen die de ESMA aan de Commissie heeft voorgelegd.

 

(6)

De ESMA heeft geen open publieke raadplegingen gehouden over de ontwerpen van technische uitvoeringsnormen waarop deze verordening is gebaseerd, en evenmin de potentiële kosten en baten geanalyseerd die gerelateerd zijn aan de invoering van de modelformulieren en standaardprocedures voor de betrokken bevoegde autoriteiten, omdat dat gezien het toepassingsgebied en de impact ervan onevenredig zou zijn, rekening houdend met het feit dat de adressaten van de technische uitvoeringsnormen alleen de bevoegde nationale autoriteiten in de lidstaten zouden zijn en geen marktdeelnemers.

 

(7)

De ESMA heeft het advies ingewonnen van de Stakeholdergroep effecten en markten die overeenkomstig artikel 37 van Verordening (EU) nr. 1095/2010 van het Europees Parlement en de Raad (2) is opgericht,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

Definitie

Voor de toepassing van deze verordening wordt onder „elektronische middelen” verstaan: elektronische apparatuur voor de verwerking (met inbegrip van digitale compressie), opslag en verzending van gegevens via draden, radio, optische technologieën of andere elektromagnetische middelen.

Artikel 2

Contactpunten

  • 1. 
    Elke bevoegde autoriteit wijst één enkel contactpunt aan voor het zenden van de in artikel 3 bedoelde informatie en voor communicatie over alle kwesties met betrekking tot...

Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

 

5.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.