Uitnodiging bijeenkomst, Is er toekomst voor de EU? Met Paul Tang, Kati Piri en Agnes Jongerius, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 22 juni 2017 20:00 - 22:00
plaats Rotterdam
locatie Gemaal op Zuid Toon locatie
aanwezigen A.M. (Agnes) Jongerius i, P.J.G. (Paul) Tang i, F. (Francisco) van Jole, K.P. (Kati) Piri i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Donderdag 22 juni, van 20:00 t/m 22:00, Gemaal op Zuid, Rotterdam

Op donderdag 22 juni organiseert PvdA Europa samen met PvdA Rotterdam en de Werkgroep Europa de PvdA Europa Collegetour met Kati Piri, Paul Tang en Agnes Jongerius.

De volledige Europese fractie van de PvdA gaat onder leiding van moderator Francisco van Jole met het publiek in gesprek over de toekomst van Europa en de Europese Unie.

In Gemaal op Zuid in Rotterdam komen aan de hand van videofragmenten onderwerpen zoals het vluchtelingenvraagstuk, gelijk loon voor gelijk werk en belastingontwijking door multinationals, aan bod. De bijeenkomst wordt afgesloten door woordkunstenaar Atta de Tolk.

Meld je aan via de volgende link: https://goo.gl/forms/at3bS22EM2vlj9gX2


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...