Nacht van de Vluchteling, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 17 juni 2017 18:45 - 18 juni 2017 12:00
plaats Amsterdam
aanwezigen J. (Judith) Sargentini i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

In de nacht van 17 op 18 juni doet de PvdA wederom mee met de Nacht van de vluchteling, een grote sponsorloop van 40 km. Het doel van de achtste editie van de Nacht van de Vluchteling is om met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen. Dit jaar zijn er drie routes met elk een eigen teams.

Wil je de teams sponsoren? Klik dan op deze link voor Gelderland, deze link voor Den Haag en deze link voor Amsterdam.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...