Bijeenkomst met de politieke top van de ChristenUnie, Tholen

Stadhuis van Tholen
Wikipedia/Michiel1972
datum 6 maart 2017 19:00
plaats Tholen
locatie Zoekweg 8 4691HT Toon locatie
aanwezigen P. (Peter) van Dalen i, G.J.M. (Gert-Jan) Segers i, H.J. (Hermen) Vreugdenhil i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

"Politieke top ChristenUnie bespreekt op Tholen allerlei uitdagingen van Zeeland en Brabant"

Enkele politici van de ChristenUnie komen op maandagavond 6 maart a.s. naar Tholen om allerlei problemen en uitdagingen met de bewoners van Zeeland en Brabant te bespreken. Gertjan Seger (lijsttrekker ChristenUnie) zal vooral ingaan op de uitdagingen voor zorg en onderwijs in de regio. Hermen Vreugdenhil (kandiaat 8 op de ChristenUnie-TK-lijst) en Peter van Dalen (Europarlementariër voor ChristenUnie-SGP) zullen vooral ingaan op de uitdaging omtrent de kerncentrales in België voor de grensregio en op het drugsbeleid in Brabant, ook grensoverschrijdend. Uiteraard is er alle ruimte voor vragen en een gesprek met de genoemde politici. Ook lokale politici en bestuurders van de ChristenUnie zullen aanwezig zijn.

Tijd: 19.00 - 20.15 uur: Gertjan Segers

20.15 - 21.30 uur: Hermen Vreugdenhil en Peter van Dalen

21.30 - 22.00 uur: Informeel samenzijn onder genot van hapje en drankje

22.00 - 22.15 uur: Afsluiting

Lokatie: Op Tholen Gemeenschapscentrum MEULVLIET. Zoekweg 8 4691HT Tholen


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...