Netwerk Defensie, Den Haag

Tweede Kamer verhuizing
Tweede Kamer
datum 20 maart 2017 18:30 - 21:00
plaats Den Haag
locatie Gebouw Tweede Kamer i Toon locatie
aanwezigen A.M.C. (Angelien) Eijsink i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Bij de bijeenkomst van het Netwerk Defensie wordt teruggekeken op de verkiezingen en de verkiezingsuitslag, met een blik vooruit op de gevolgen voor onze Veiligheid en de rol van onze Krijgsmacht. PvdA Kamerlid Angelien Eijsink neemt deze avond ook afscheid van het netwerk, maar daarmee houdt het niet op te bestaan. Het tweede deel van de avond gaat over de toekomst van het Defensie Netwerk.

De bijeenkomst begint om 19:00 uur, maar om 18:30 uur staan er alvast broodjes en koffie klaar.

Aanmelden via Marijke Moonen (m.moonen@tweedekamer.nl) vóór vrijdag 17 maart -> 12.00 uur onder vermelding van uw lidmaatschapsnummer.

N.B. De avond is alleen toegankelijk voor PvdA en/of JS- leden. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...