In gesprek met de kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen uit de Regio Oost, Velp

Kasteel Biljoen in Velp
wikimedia/Pierre Vossen
datum 30 januari 2017
plaats Velp
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

In gesprek met de kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen uit de Regio Oost

datum: 30/01/2017 2:00 pm

plek: Kastjanelaan13, Velp

Het VVD-seniorennetwerk Regio Oost houdt op maandag 30 januari haar twaalfde bijeenkomst. Deze bijeenkomst staat in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017 Aanwezig zullen zijn de tien VVD-kandidaten voor de Tweede Kamer, die woonachtig zijn in Gelderland en Overijssel.

Han ten Broeke (8), Malik Azmani (9), Daniel Koerhuis (22), Albert van den Bosch (25), Remco Dijkstra (27) Hayke Veldman (39), Krijn Lock (59), Jenny Elbertsen (65), Nick Derks (71) en Anja Prins (74).

Meer informatie over de kandidaten is te vinden in nummers 7 en 8 van de Liber en op hun persoonlijke websites. Wij willen de kandidaten de gelegenheid geven om zich te presenteren en gaan met hen in debat over de verkiezingen van maart 2017 en de belangrijkste thema’s van die verkiezingen.

Onderwerpen die u graag aan de orde wilt stellen of vragen die u heeft voor de kandidaten kunt u nu al opsturen naar de coördinator van het netwerk, Minie Walma - Schreur: msgschreur@hetnet.nl.

De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met het lokale VVD-netwerk Hart van Gelderland. De voormalige afdeling VVD-Rheden/Rozendaal maakt deel uit van dit netwerk. Daardoor is een grotere locatie dan het Kasteeltje in Westervoort mogelijk, want er wordt grote belangstelling verwacht. De leden van het lokale netwerk zijn van harte welkom, maar ook andere belangstellenden van binnen of buiten de VVD zijn welkom.

In verband met een mogelijk grote opkomst is het belangrijk dat u zich voor deze bijeenkomst aanmeldt bij onze secretaris Hans Halkes (halkes3@kpnplanet.nl), uiterlijk 25 januari.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...