In gesprek met de kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen uit de Regio Oost, Velp - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zaterdag 26 september 2020
kalender

In gesprek met de kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen uit de Regio Oost, Velp

Kasteel Biljoen in Velp
wikimedia/Pierre Vossen

In gesprek met de kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen uit de Regio Oost

datum: 30/01/2017 2:00 pm

plek: Kastjanelaan13, Velp

Het VVD-seniorennetwerk Regio Oost houdt op maandag 30 januari haar twaalfde bijeenkomst. Deze bijeenkomst staat in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017 Aanwezig zullen zijn de tien VVD-kandidaten voor de Tweede Kamer, die woonachtig zijn in Gelderland en Overijssel.

Han ten Broeke (8), Malik Azmani (9), Daniel Koerhuis (22), Albert van den Bosch (25), Remco Dijkstra (27) Hayke Veldman (39), Krijn Lock (59), Jenny Elbertsen (65), Nick Derks (71) en Anja Prins (74).

Meer informatie over de kandidaten is te vinden in nummers 7 en 8 van de Liber en op hun persoonlijke websites. Wij willen de kandidaten de gelegenheid geven om zich te presenteren en gaan met hen in debat over de verkiezingen van maart 2017 en de belangrijkste thema’s van die verkiezingen.

Onderwerpen die u graag aan de orde wilt stellen of vragen die u heeft voor de kandidaten kunt u nu al opsturen naar de coördinator van het netwerk, Minie Walma - Schreur: msgschreur@hetnet.nl.

De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met het lokale VVD-netwerk Hart van Gelderland. De voormalige afdeling VVD-Rheden/Rozendaal maakt deel uit van dit netwerk. Daardoor is een grotere locatie dan het Kasteeltje in Westervoort mogelijk, want er wordt grote belangstelling verwacht. De leden van het lokale netwerk zijn van harte welkom, maar ook andere belangstellenden van binnen of buiten de VVD zijn welkom.

In verband met een mogelijk grote opkomst is het belangrijk dat u zich voor deze bijeenkomst aanmeldt bij onze secretaris Hans Halkes (halkes3@kpnplanet.nl), uiterlijk 25 januari.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Wybren van Haga i werd in september 2019 uit de partij werd gezet. Sindsdien vormt hij zijn eigen fractie waardoor de VVD-fractie bestaat uit 32 zetels. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...