Groot verkiezingsdebat, Leiden - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zaterdag 26 september 2020
kalender

Groot verkiezingsdebat, Leiden

Stadhuis van Leiden
© Kevin Bergenhenegouwen

Op donderdagavond 12 januari vanaf 20:00 uur (19:30 inloop) zullen (aspirant)-Kamerleden van zes politieke partijen de spreekwoordelijke degens kruisen tijdens het Groot Verkiezingsdebat in de Lorentzzaal op het KOG.

Een nauwe samenwerking met JOVD Leiden, CDJA Leiden, Rood Leiden, Jonge Democraten Leiden - Haaglanden, Jonge Socialisten Den Haag-Leiden, Dwars Leiden - Haaglanden en de SPIL zorgt ervoor dat alle Leidse studenten de kans krijgen om zich, twee maanden voor de verkiezingen, (nog meer) te verdiepen in de vaderlandse politiek. Malik Azmani (VVD), Julius Terpstra (CDA), Mahir Alkaya (SP), Stientje van Veldhoven (D66), Attje Kuiken (PvdA) en Nevin Ozütok (GroenLinks) zullen jullie stem proberen te winnen door in debat met elkaar te gaan, onder leiding van parlementair verslaggever Jos Heymans (RTL).

Na afloop zal er de mogelijkheid zijn om stoom af te blazen en na te praten in de Café de Keyzer!

Het is overigens mogelijk om het debat bij te wonen als je geen lid bent van de verenigingen die het organiseren. Iedereen kan gewoon binnen komen lopen, maar let op: vol = vol!


1.

DWARS, GroenLinkse Jongeren (DWARS)

Deze in 1991 opgerichte politieke jongerenorganisatie is gelieerd aan de politieke partij GroenLinks i. DWARS is een organisatie voor en door jongeren van 14 tot 28 jaar die zich betrokken voelen bij groene en linkse politiek. De organisatie kent verschillende afdelingen, verspreid over heel Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht.

2.

Meer over...