Mr. Ph. G. Broodlezing, Leiden - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zaterdag 26 september 2020
kalender

Mr. Ph. G. Broodlezing, Leiden

Stadhuis van Leiden
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 13 december 2016 18:00
plaats Leiden
locatie De Waag Toon locatie
aanwezigen M. (Malik) Azmani i e.a.
organisatie Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) i

Op 11 december 1999 blies Philippe Brood middels een lezing in een studentenkamer de Leidse afdeling van de JOVD nieuw leven in. Slechts enkele maanden later overleed het Tweede Kamerlid in zijn werkkamer aan de gevolgen van een hartaanval. Sindsdien organiseert de JOVD Leiden - ter nagedachtenis aan de heer Brood - jaarlijks een mr. Ph. G. Broodlezing. Zo leeft de heer Brood tot op de dag van vandaag voort binnen onze afdeling. Dit jaar organiseren we de zeventiende editie met Tweede Kamerlid Malik Azmani. De mr. Ph. G. Broodlezing gaat traditioneel wat dieper dan een gewone lezing. We gaan voorbij de waan van de dag en bezien het grote plaatje. Dit jaar staat de lezing in het teken van de ‘liberale droom’. Van Piketty tot Typhoon; als je de koppen mag geloven is het ideaal van de meritocratie dood. De kloof tussen arm en rijk wordt dieper en het maatschappelijk klimaat rauwer. Maakt het vandaag de dag weer uit waar je wieg heeft gestaan?

Malik Azmani bewijst het tegendeel. Als zoon van een Marokkaanse gastarbeider en een Fries sprekende moeder die op haar dertiende stopte met de huishoudschool, had hij een taalachterstand. Toch koos hij ervoor na de basisschool het VWO te proberen en met succes. Na het doorlopen van de rechtenstudie ging Azmani aan de slag bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Sinds 2010 is Azmani lid van de Tweede Kamer.

De lezing is openbaar en begint om 18:00. Inloop begint een half uur voor aanvangstijd. Na de mr. Ph. G. Broodlezing zal het mr. Ph. G. Brooddiner plaatsvinden. Aanmelding voor het diner geschiedt via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdoVR0K18j-Fq3h5V-rbLWdKZzuewlf.... Wacht hier niet te lang mee, want de plaatsen zijn beperkt!


1.

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Deze in 1949 opgerichte Nederlandse liberale politieke jongerenorganisatie is sinds 2000 formeel gelieerd aan de VVD i. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is echter in politiek opzicht volledig onafhankelijk van de VVD en heeft op bepaalde punten dan ook afwijkende standpunten. De organisatie heeft lokale afdelingen die zijn verdeeld over het gehele land. Het Algemeen Secretariaat van de JOVD is gevestigd in Den Haag.

2.

Meer over...