Mensenrechtenverdediger uit Azerbeidzjan, Den Haag

Tweede Kamer verhuizing
Tweede Kamer
datum 5 oktober 2016 15:00 - 15:45
plaats Den Haag
locatie Gebouw Tweede Kamer i Toon locatie
zaal Wttewaall van Stoetwegenzaal
toegankelijkheid besloten bijeenkomst
aanwezigen M. (Michiel) Servaes i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i, Tweede Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken (BUZA) i

  • Gesprek met mensenrechtenverdediger uit Azerbeidzjan

1.

Bijzondere procedure (ontvangst) Tweede Kamer

2.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

3.

Tweede Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken (BUZA)

Deze vaste Tweede Kamercommissie i voert overleg over onderwerpen die te maken hebben met het beleid van de minister van Buitenlandse Zaken i. Tevens bereidt de commissie de plenaire behandeling voor van de jaarlijkse begroting van Buitenlandse Zaken en wetsvoorstellen ter goedkeuring van verdragen. Deze commissie gaat niet over het interne beleid van de Europese Unie, daar gaat de commissie voor Europese Zaken over.

4.

Meer over...