Politiek Café met Malik Azmani, Maarssen - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zaterdag 26 september 2020
kalender

Politiek Café met Malik Azmani, Maarssen

Schippersgracht, Maarssen-dorp
datum 27 mei 2016 19:00
plaats Maarssen
aanwezigen M. (Malik) Azmani i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Op uitnodiging van de VVD Stichtse Vecht spreekt Tweede Kamerlid Malik Azmani op vrijdagavond 27 mei in Maarssen over de onderwerpen immigratie en asiel. Deze twee onderwerpen zijn met de huidige toestroom van vluchtelingen naar Europa en Nederland zeer actueel. Afgelopen week vond er nog een debat plaats in de Tweede Kamer over de EU-Turkije deal. Malik is sinds 17 juni 2010 lid van de Tweede Kamer en is sinds 2013 woordvoerder immigratie en asiel.

De VVD Stichtse Vecht nodigt u van harte uit om op deze avond onder het genot van een drankje in gesprek te gaan met Malik. Deze avond zal onder leiding staan van Femina Dolfsma. Het programma van de avond ziet er als volgt uit:

Inloop - 19.00 uur

In gesprek met Malik - 19.30 uur

Borrel - 21.00 uur

De bijeenkomst vindt plaats in Eetcafé Symfonie aan het Harmonieplein in Maarssen. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door het inschrijfformulier hier in te vullen of stuur een e-mail naar rick.nederend@gmail.com. Indien u zich niet aanmeld voor deze bijeenkomst kunnen wij niet garanderen dat u deze avond aanwezig kunt zijn.

De fractie kijkt uit naar uw komst.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Wybren van Haga i werd in september 2019 uit de partij werd gezet. Sindsdien vormt hij zijn eigen fractie waardoor de VVD-fractie bestaat uit 32 zetels. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...