NOS-Met Het Oog Op Morgen

Met het Oog op Morgen
datum 9 februari 2016 23:00 - 23:59
zender NPO Radio 1
aanwezigen M. (Mark) Rutte i, R. (Rob) de Wijk i, M. (Malik) Azmani i, J.F. (Jesse) Klaver i e.a.
organisatie Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

Twan Huys organiseert morgen, naar Amerikaans voorbeeld, een Correspondents' Dinner. Premier Rutte zal dan de parlementaire pers, maar ook de politiek op de hak nemen. Eric Corton in gesprek met Huys over de combinatie politiek en humor.

De Syrische stad Aleppo dreigt in handen te vallen van het leger van president Assad. Met dank ook aan Rusland. Tienduizenden mensen zijn richting Turkije gevlucht. In Den Haag spreekt Wilma Borgman met Jesse Klaver van Groen Links en VVD-er Malik Azmani over het vluchtelingenvraagstuk. Daarna spreekt Eric Corton met arabist Leo Kwarten en Rob de Wijk van The Hague Centre Of Strategic Studies over de situatie die ontstaat na de val van Aleppo.

Zuid-Afrika leek in de jaren negentig redelijk met zichzelf in het reine te komen toen de Waarheidscommissie het apartheidsverleden behandelde. Door de hoorzittingen kon de transitie naar de democratie worden uitgevoerd. Nu, ruim twintig jaar later, roert zich een nieuwe generatie die kopstukken als De Klerk en Vlok alsnog wil berechten. Correspondent Bram Vermeulen doet verslag vanuit Kaapstad..


1.

Meer over...