Politiek Café: Defensie van waarde voor de internationale solidariteit (Gouda)

Gouda
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 8 februari 2016 20:00
plaats Gouda
locatie Petit café Vrijheid Toon locatie
aanwezigen H.J. (Harry) van den Bergh i, A.M.C. (Angelien) Eijsink i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

De PvdA-afdelingen in de regio Midden-Holland houden op maandag 8 februari 2016 in Gouda een Politiek Café over “Defensie van waarde voor internationale solidariteit”.

Angelien Eijsink (Tweede Kamerlid PvdA) wil graag met partijgenoten en andere belangstellenden in gesprek over de bijdrage van Defensie aan internationale vrede, veiligheid en solidariteit. Dit mede om vluchtelingencrises in Europa te helpen voorkomen. Harry van den Bergh (voormalig internationaal secretaris en oud-Kamerlid PvdA) vertelt waarom hij medeondertekenaar is van het Manifest 'Het Nederlandse veiligheids- en defensiebeleid: een herwaardering is nodig.' De discussie staat onder leiding van Gerrit Schinkel (voorzitter PvdA-afd. Gouda).

Defensie is op het partijcongres van 13 februari een van de onderwerpen in het rapport Van Waarde, waarvan de uitkomsten van belang zijn voor het PvdA-verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezing in 2017.

Dit Politiek Café vindt plaats in Petit café ´Vrijheid´ bij het Verzetsmuseum (bereikbaar via de Vrouwesteeg) en vangt aan om 20.00 uur. Iedereen is welkom.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...