Politiek Café met Malik Azmani in Rijswijk - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zaterdag 26 september 2020
kalender

Politiek Café met Malik Azmani in Rijswijk

Rijswijk, station
datum 9 december 2015 10:27
plaats Rijswijk
aanwezigen M. (Malik) Azmani i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Elke laatste maandag van de maand organiseert de Rijswijkse VVD het Politiek Café Rijswijk. Tijdens deze bijeenkomst, waarbij iedereen van harte welkom is, wordt een politicus van naam en faam bevraagd over zijn/haar carrière, ambities, visies en denkbeelden.

Deze maand is VVD Tweede Kamerlid Malik Azmani te gast. Het thema is verdraagzaamheid - vluchtelingen en grenzen.

Locatie: Ton's Muziek- & Eetcafé Herenstraat 97a 2282 CA Rijswijk


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Wybren van Haga i werd in september 2019 uit de partij werd gezet. Sindsdien vormt hij zijn eigen fractie waardoor de VVD-fractie bestaat uit 32 zetels. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...