Rondetafeldiscussie met Malik Azmani over vluchtelingen in Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zaterdag 26 september 2020
kalender

Rondetafeldiscussie met Malik Azmani over vluchtelingen in Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 16 december 2015 20:00
plaats Den Haag
aanwezigen M. (Malik) Azmani i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Op 16 december 2015 organiseert de Commissie Internationale Politiek van VVD Den Haag een rondetafeldiscussie met Malik Azmani, woordvoerder Asiel en Immigratie in de Tweede Kamer, over de vluchtelingencrisis en de toekomst van Schengen.

"Let there be no doubt: the future of Schengen is at stake and time is running out", zo sprak Donald Tusk, voorzitter van de Europese Commissie, na de laatste Europese top over de massale instroom van vluchtelingen en migranten naar Europa. Hiermee verwijst hij naar de herinvoering van grenscontroles aan de binnengrenzen door verschillende Europese lidstaten, terwijl zij worstelen met de opvang van de vluchtelingen en migranten. Wat is de oplossing voor deze crisis? Meer opvang in de regio en sobere opvang of is een mini-Schengen (Benelux, Duitsland en Oostenrijk) de oplossing?

Ga hierover in debat met Malik Azmani. De bijeenkomst vindt op 16 december plaats in de Tweede Kamer vanaf 20.00 en staat open voor VVD-leden en introducées. Graag ontvangen wij uw aanmelding uiterlijk 14 december op internationaal@vvddenhaag.nl


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Wybren van Haga i werd in september 2019 uit de partij werd gezet. Sindsdien vormt hij zijn eigen fractie waardoor de VVD-fractie bestaat uit 32 zetels. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...