Boekpresentatie ‘Sovereignty in the Shared Legal Order of the EU’, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 26 november 2015 14:30 - 17:30
plaats Den Haag, Frankrijk
locatie Nutshuis, Riviervismarkt 5, Den Haag Toon locatie
aanwezigen L.J. (Laurens Jan) Brinkhorst i, E.M.H. (Ernst) Hirsch Ballin i, A. (Ton) van den Brink e.a.
organisatie Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) i

Hoe beïnvloedt het EU-lidmaatschap de nationale soevereiniteit? Deze vraag staat centraal in de bundel Sovereignty in the Shared Legal Order of the EU die op donderdag 26 november in Den Haag wordt gepresenteerd.

Het boek bevat bijdragen van 23 medewerkers van het Utrecht Centre for Shared Regulation and Enforcement in Europe (RENFORCE). De bijeenkomst wordt in samenwerking met het Montesquieu Instituut georganiseerd.

Sprekers zijn onder meer professoren Laurens Jan Brinkhorst, Paul Craig (Oxford University) en Ernst Hirsch Ballin (Tilburg University en WRR-lid). Ton van den Brink, directeur van het Europa Instituut, houdt een introductie. De discussie wordt gemodereerd door professor Anna Gerbrandy van de Universiteit Utrecht. De voertaal is Engels.

Donderdag 26 november, aanvang 14.30, Het Nutshuis, Den Haag.

U kunt zich aanmelden via de site van het Montesquieu Instituut.


1.

Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR)

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) is een kenniscentrum en adviesorganisatie van de regering en het parlement op het gebied van grote maatschappelijke vraagstukken.

De WRR informeert en adviseert de regering en het parlement over ontwikkelingen die de samenleving op de lange termijn kunnen beïnvloeden. Om dit te kunnen doen heeft de WRR regelmatig contact met onder meer beleidsmakers, politici en wetenschappers. Daarnaast werkt de WRR samen met universiteiten, overige adviesraden en planbureaus. De WRR is gestructureerd als een denktank.

2.

Meer over...