Bijeenkomst Netwerk Defensie (Den Haag)

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 5 oktober 2015 19:00 - 21:00
plaats Den Haag
locatie Tweede Kamer Toon locatie
aanwezigen A.M.C. (Angelien) Eijsink i, S. (Sultan) Günal-Gezer i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

De eerstvolgende bijeenkomst van ons Netwerk Defensie zal plaatsvinden op maandagavond 5 oktober.

De recente internationale veiligheidsontwikkelingen onderstrepen de urgentie van verder eensgezind optreden en (verdere) bundeling van de Europese inspanningen, in nauwe samenspraak met de NAVO en de EU. Om de crises in onze nabijheid en de nieuwe dreigingen die ontstaan, zouden de lidstaten de aansporing moeten voelen om het ‘snelle reactievermogen’ van de EU en NAVO te vergroten, en om te investeren in gezamenlijke capaciteitsontwikkeling.

Tegelijkertijd blijven de lidstaten, mede op basis van hun geografische ligging, daarbij wel verschillende accenten leggen. De ontwikkelingen in nabijgelegen regio’s zijn van invloed op de perceptie van veiligheidsrisico’s en de daaruit voortvloeiende prioriteitstelling. Ook de aanhoudende druk op overheidsbudgetten dwingt onverminderd tot het maken van keuzes. De toenemende complexiteit van de veiligheidscontext, de noodzaak van preventie en doorbreking van conflictdynamiek vergt een lange termijn betrokkenheid.

Hoe deze uitdagingen het hoofd te bieden en over de extra middelen in de defensiebegroting 2016, daarover spreken we op maandag 5 oktober met enkele gastsprekers.

Met hartelijke groet,

Angelien Eijsink en Sultan Günal-Gezer, woordvoerders Defensie

Rob Wolvers en Steven Einmahl, bestuur PvdA Netwerk Defensie

Datum bijeenkomst: maandagavond 5 oktober 2015

Tijd: 19.00 - 21.00 (deur open om 18.30 voor broodjes en koffie, graag rekening houden met toegangscontrole en geldig legitimatiebewijs)

Plaats: Tweede Kamer, INGANG LANGE POTEN 4 (!!)

Aanmelden via Marijke Moonen (m.moonen@tweedekamer.nl) vóór vrijdag 25 september -> 12.00 uur onder vermelding van uw lidmaatschapsnummer.

N.B. De avond is alleen toegankelijk voor leden van het PvdA Netwerk Defensie.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...