Meet-up Jesse Klaver op Ledendag, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 26 september 2015 12:30
plaats Den Haag
aanwezigen M.H.A. (Tineke) Strik i, J. (Judith) Sargentini i, C.A.J.M. (Tineke) Ceelen, B. (Bas) Eickhout i, H.J. (Rik) Grashoff i, J.F. (Jesse) Klaver i, L.G.J. (Linda) Voortman i, L. (Liesbeth) van Tongeren i, E.R. (Ewald) Engelen e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

De GroenLinks Meet-up is een middag voor leden en sympatisanten. Met een gevarieerd programma: gastsprekers, gesprekken met onze eigen parlementariërs, tijd om elkaar te spreken, cultuur én natuurlijk ... Jesse Klaver over economisme.

Programma meet-up 26 september

  • 12.30 uur

    Inloop & ophalen kaartjes voor sessies.

    Houd rekening met een lange wachttijd, want iedereen moet door de beveiligingspoortjes.

  • 13.30 uur

    Welkom door partijvoorzitter Marjolein Meijer.

  • 13.45 uur

    Start sessies.

    Sessie 1: Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling vertelt over haar eigen ervaringen in onder andere Syrië en Irak en gaat in gesprek met onze woordvoerders op dit onderwerp: Linda Voortman, Judith Sargentini en Tineke Strik. Gespreksleiding Mieke van der Vegt (OVB).

    Sessie 2: Ewald Engelen en Bas Eickhout over de Eurocrisis.

    Sessie 3: Wigger Verschoor van Urgenda vertelt over de lopende klimaatzaak tegen de staat en gaat in gesprek met Liesbeth van Tongeren.

    Sessie 4: 'Off the record' sessie met verhalen over de Haagsche krochten, hoe is het om politicus te zijn, wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Met Rik Grashoff.

  • 14.45 uur

    Pauze

  • 15.15 uur

    Jesse Klaver over zijn boek 'De mythe van het economisme' en de mogelijkheid om hem vragen de stellen.

  • 16.15 uur

    Borrel tot 17.30 uur


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...